Общество

Бажаєте надійно оформити документи за кордон - звертайтеся до Державної міграційної служби

В рамках співпраці Корабельного районного центру зайнятості з Корабельним відділом Державної міграційної служби України були проведені інформаційно-консультаційні заходи для безробітних осіб. Про це до редакції «Корабелів.Інфо» повідомила адміністрація Корабельного РЦЗ.

Начальник Корабельного РВ УДМС Посохова Наталя поінформувала присутніх про мету самої служби, а саме:

— реалізація державної політики у сферах міграції (імміграції та еміграції), у тому числі протидії нелегальній (незаконній) міграції, громадянства;

— реєстрації фізичних осіб, біженців та інших визначених законодавством категорій мігрантів.

Державна міграційна служба України діє на підставі Постанови Кабінету Міністрів України №360 від 20.08.2014 про Державну міграційну службу України.

Начальник Корабельного РВ УДМС Посохова Наталя звернула увагу присутніх на те, що почастішали випадки шахрайства, пов’язаного з оформленням паспортних документів через підставних осіб чи організацій.

Зауважила, що тільки особа, яка бажає оформити документи за кордон (біометричний паспорт, закордонний паспорт) може звернутись до Державної міграційної служби.

Щоб отримати паспорт, потрібно звернутися до Державної міграційної служби. Зараз ви не прив’язані до місця проживання, і можете отримати закордонний паспорт в будь-якому відділенні України. А забрати документ можна за місцем реєстрації, або за місцем проживання.

Для отримання паспорта України для виїзду за кордон вам необхідно надати такі документи:

1. Паспорт громадянина України. А якщо особа ще не встигла отримати паспорт за віком (молодше 14 років), то потрібно надати свідоцтво про народження.

2. Оригінал або копія ідентифікаційного номера. Бувають випадки, коли особи за своїми релігійними або іншими переконаннями відмовляються про присвоєння ідентифікаційного номера. Тоді в такому випадку, держава їх не змушує давати цей номер.

3. Чек про сплату державного збору. Якщо у вас пільги, то потрібно надати документ, що засвідчує про звільнення від сплати збору.

Вартість оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон становить 557,32 грн. (оформлення протягом 20 робочих днів) або 810,32 грн. (оформлення протягом 7 робочих днів).

На сьогодні є можливість запису до електронної черги для подання документів на закордонний паспорт.

Запис до електронної черги є індивідуальним, бронювання та передача запису до черги стороннім особам заборонені. Під час оформлення паспорта працівник міграційної служби перевіряє ідентифікатор (останні 4 цифри номера паспорта для онлайн-запису та прізвище і ініціали особи для талону, отриманого в терміналі). У разі неспівпадіння цих даних, запис до черги буде анульовано, пред’явникові буде запропоновано здійснити запис до електронної черги самостійно

За більш детальною інформацією звертайтесь за адресою:

м. Миколаїв, вул. Янтарна 64, тел. 64-48-86, сайт: https://dmsu.gov.ua/mykolaiv/

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали: В Україні з 2016 року розпочався перехід на біометричні паспорти

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

    1. Хотя я попал на период когда госпошлина убрали, а с госпошл стоил не срочный560 ,а сейчас друг делал 860+-

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button