Происшествия

СБУ заблокувала діяльність розгалуженої антиукраїнської мережі

Співробітники Служби безпеки України спільно з Прокуратурою Автономної Республіки Крим провели комплекс процесуальних дій, спрямованих на документування та блокування підривної діяльності проти України учасників антиукраїнської мережі, причетних до організації провокаційних акцій на замовлення країни-агресора.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Правоохоронці встановили, що координація вказаної мережі здійснювалася Артемом Бузілою, який спрямовував вказівки стосовно проведення антиукраїнських заходів безпосередньо з адміністрації російського президента. Фінансування її здійснювалося оточенням колишнього міністра МВС України Захарченка.

Правоохоронці у рамках відкритого кримінального провадження провели 28 санкціонованих обшуків у фігурантів справи в різних регіонах України. Під час них виявлено беззаперечні докази причетності учасників мережі до вчинення протиправних дій в інтересах спецслужб РФ.

За результатами слідчих дій у Києві, Дніпропетровській, Львівській, Закарпатській, Миколаївській та Одеській областях, слідчі вилучили для проведення експертизи сорок шість магнітних носіїв інформації та тридцять вісім мобільних пристроїв із важливими для досудового слідства матеріалами та даними.

Виявлено друковані екстремістські агітаційні матеріали, документи із грифом «Для службового користування», які могли бути використані спецслужбами РФ для організації диверсій на одному з режимних об’єктів Нацполіції. Вилучено матеріали з підготовки в одній із країн Європи фейкової міжнародної конференції із погодженим текстом для спікера на підтримку окупації АР Крим і дискредитацією української влади та розцінки на підкуп депутатів місцевих рад за прийняття необхідних російській стороні рішень і звернень до керівництва держави.

Встановлено учасників «бойової групи» антиукраїнської мережі. Під час обшуків за місцями їх проживання правоохоронці виявили карту однієї із областей України з відмітками мостів й інших стратегічних об’єктів та літературу з військової топографії. У зловмисників вилучено сімсот грамів тротилу з п’ятьма електрозапалами, дві гранати Ф-1 та РГД-5, понад шістсот набоїв різного калібру.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України.

Більш детальну інформацію про хід справи СБ України повідомить громадськості після завершення відповідних експертиз.

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали:

Крымского дезертира Киевский суд приговорил к 13 годам тюрьмы;

Суд оправдал 21-летнего жителя Корабельного района, воевавшего за боевиков «ДНР»

Читайте новини першими

Связанные статьи

9 комментариев

  1. Антиукраинская пропаганда конечно должна быть присечена, но говорить правду о наболевших проблемах даже необходимо чтобы изменить нашу жизнь к лучшему.

  2. (иподьякон)ты это расскажи 2 миллионам работяг. которые в России заробатывают своим детям на хлеб.потому что в твоего кумира порошенко.безработица и нищета...

    1. megapolis : (иподьякон)ты это расскажи 2 миллионам работяг. которые в России

      Пи*дишь сын мой .

  3. megapolis : /расскажи 2 миллионам работяг. которые в России заробатывают/

    Это дезинформация . Даже до 2014 г в РФ не было 2 млн заробитчан с Украины . В РФ сейчас работают преимущественно вестарбайтеры с Лугандонии . Все люди которых я знаю после 2014 г сменили Москву на западное направлении , в основном работают в Польше , где зарабатывают гораздо больше чем в России .

  4. шураня. я с 1996 и до 2016 г.ездил на зароботки. был в дании.Польше.румынии.Болгарии.вся Прибалтика. был я и в России.так что тебе барану говорю. я знаю тему.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button