Общество

"За шкібарки сюди нікого не тягнуть": резервісти з Корабельного району - на зборах у Широкому Лані

Про особливості навчання та побуту під час військових зборів «резервістів» повідомив до редакції «Корабелів.Інфо» мешканець Корабельного району міста Миколаєва, отаман територіальної козацької громади Сергій Параскун:

«Сьогодні пройшла половина терміну 30-денних зборів ОР-1 (оперативного резерву першої черги) в 56-ій бригаді.

З Корабельного РВК було направлено 9 чоловік. В перший день відсіявся один — сказав, що йому не підходять умови, які навіть не спробував. Поїхав спокійно додому, ніхто йому півслова не сказав. За шкібарки сюди нікого не тягнуть.

Другий момент — збори для відповідних категорій. Піхота до піхоти, морпіхи до морпіхів, аеромобільні — окремо. Це плюс, нормальна логістика. Дивляться у військові квитки, чи був на зборах раніше. Згідно законодавства — один раз на рік, дотримуються цього. Видали повне речове забезпечення, зайві речі здані в окремий контейнер в індивідуальній тарі.

Перші три дні у таборі в Широкому Лані — налагодження побуту, організаційні моменти, все було налагоджено. Зрозуміло, що ми в навантаження до ОС бригади, але більш-менш нормально і швидко розібралися.

 

Учбовий процес слабкий, навантаження теж. Вчать лейтенанти (без бойового досвіду), які закінчили Львівську академію, та контрачі з частин (з досвідом). Перші одинадцять днів — теоритичні та практичні заняття. Стрільби та метання гранат — є.

Сьогодні — здача іспитів. Стрільба, топографія, медицина, саперна справа, тактика. За все виставлено оцінки. З завтрашнього дня — злагодження підрозділу.

Стосовно побуту. Із недоліків — відсутність бані, багнюка. Плюси — нормальна форма, їжа, немає дурних навантажень по шикуванням, перевірці ОС. Мало що можна взяти по підвищенню кваліфікації, але тут не молоді дядьки, яких зайве фізикою не навантажують. Загальне враження позитивне, далі — побачимо».

Нагадаємо, ми писали:

Корабельный военкомат приглашает на службу по контракту в Вооруженные силы Украины;

Про весняний призов та відповідальність за ухилення від служби – Корабельний РВК

Читайте новини першими

Связанные статьи

7 комментариев

  1. очередной кизячий отаман, или клоун в простонародье.Какие кизяки могут существовать в наше время? у нас?

  2. Что за бред?
    Что значит никого не тянут?
    А как же написать правду?О том что приказ ехать туда есть,если откажешься могут снять зарплату!
    Пусть не трындят что человек туда приехал,ему что то не понравилось он уехал!Ето не правда,если туда есть приказ ехать ты едешь и точка!

  3. Так это сборы западенцев судя по черно-красной тряпке, что вывесили над этим табором.

    1. Профессор Шариков : / Так это сборы западенцев /

      Каких еще западенцев ? Чучело блохастое , специально для тебя :- еще со времен Майдана , красно - черный флаг - знамя борьбы против кремлевского фашизма .

  4. Людям потрібно створити належні умови проживання а не заганяти їх у намети . Невже не можна було за багато років зробити нормальні казарми ? Ганьба заплившому смальцем генералітету .

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button