Общество

Тепер всього за три місяці можуть стати суддями їх помічники

Вища кваліфікаційна комісія суддів затвердила нормативно-правові акти, які регламентують спеціальну підготовку кандидатів на посаду судді. Ними передбачено, що помічники суддів з трьох річним стажем роботи за 3 місяці такої підготовки можуть стати суддями.

Як повідомила прес-служба ВККС, таке рішення Комісія прийняла 12.02.2018 року.

Згідно Порядку проходження спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, підготовка проводиться Національною школою суддів протягом 12 місяців. Однак для кандидатів, які мають стаж роботи на посаді помічника судді три роки, строк підготовки значно менший — всього три місяці.

Спецпідготовку будуть здійснювати за рахунок держбюджету. На період її проходження за кандидатом на посаду судді буде зберігатися основне місце роботи, буде виплачуватись стипендія в розмірі посадового окладу помічника судді місцевого суду. Строк проходження підготовки в НШС зарахують до стажу професійної діяльності в сфері права.

Спеціальна підготовка включає теоретичну та практичну підготовку кандидатів на посаду судді та полягає у формуванні фахових умінь, навичок і високої професійної культури, психологічну адаптацію до професії судді.

Мета спеціальної підготовки – допомогти кандидатам на посаду судді розвинути особисті якості та набути професійних умінь і навичок, необхідних для якісного виконання обов’язків судді, відношення до учасників судового процесу з повагою, забезпечення гарантування прав особи та основоположних свобод, дотримання норм етики та усвідомлення високої значимості суду в демократичному суспільстві, забезпечення безсторонності та справедливого публічного розгляду справи в розумні строки.

Також ВККС затвердила Програму та Учбовий план спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, які мають стаж роботи на посаді помічника судді не менш трьох років.

Джерело — сайт ВККС України

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. "Решили" проблему . Новые будут стараться и хорошо благодарить за повышение .В общем ручное правосудие , и к тому же за гроши . Судовую систему нужно сгребать "Большим бульдозером " , все давно прогнило еще из советских времен .

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button