Общество

«Історія моєї громади»: школярам розкрили деякі "таємниці" Корабельного району

6 березня учні 9 і 11 класів залучилися до цікавого заходу, який відбувся у школі № 29.

«Вчителі  Євген Мороз і Ольга Криницька провели краєзнавчо-бібліотечний урок, на якому були розкриті деякі таємниці Корабельного району – Богоявленська. Учням запропонували провести уявну історичну подорож в часи сивої давнини Богоявленська-Вітовки», — повідомив у соціальній мережі Facebook вчитель історії та правознавства школи № 29.

Діти дізналися багато чого нового на цьому уроці, наприклад, що перші поселення на території нашого краю сягають часів пізнього палеоліту, бронзи; що назва Вітовка пішла ще від литовського князя Вітовта, який побудував на місці Богоявленська перші митні пости і факторії, — йдеться у повідомленні.

«Учні-екскурсоводи розповіли про страшні часи радянсько-німецької війни і те, як ці події вплинули на Богоявленське. Цікаво було почути розповідь О.К. Криницької, яка все своє життя прожила у Вітовці, про відомого богоявленського фельдшера — Г.О. Миропольського, який здійснив героїчний вчинок врятувавши життя багатьом радянським воїнам в 1941 році, коли німці стояли біля Богоявленська.

Ця історія вразила дітей, і вони виступили з ініціативою про встановлення меморіальної дошки на тому місці, де працював Г. Миропольський.

До цього заходу долучилися учні-дослідники, які приймають участь у проекті «Історія моєї громади», наприклад,актуальна і маловідома інформація прозвучала про підпілля часів окупації Богоявленська, про яке мало відоме навіть мешканцям», — зазначив Євген Мороз.

О.К. Криницька представила літературу про Богоявленске, яка зберігається в нашій бібліотеці, яку учні можуть використовувати в своїх дослідженнях цікавої і мало дослідженої теми.

«Було дуже приємно дивитися на те як діти сприймали інформацію про ту місцевість де вони живуть і те як вони залучалися до її обговорення. Таких заходів потрібно проводити по більше , адже саме через них відбувається популяризація і розкрутка тієї рідної місцевості де ми живимо», — розповідає Є. Мороз.

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали: “Для виховання майбутніх поколінь”: вчителям школи у Корабельному районі презентували проект “Історія моєї громади”

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. Молодцы , нужно знать историю своей малой Родины . Уважение не безразличным старожилам ,учителям и школьникам .

    1. Спасибо краеведам , которые возвращают из небытия имена не справедливо забытых людей , известных когда-то в нашем районе .

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button