Общество

Порошенко вручив олімпійцеві Абраменко сертифікат на квартиру, куплену за рахунок бюджету Миколаєва

Президент Петро Порошенко зустрівся із чемпіоном ХХIII зимових Олімпійських ігор з фристайлу Олександром Абраменком.

Глава держави вручив спортсмену та головному тренеру збірної команди України з фристайлу Енверу Аблаєву високі державні нагороди – ордени «За заслуги» ІІІ ступеня.

Про це повідомляється на сайті Миколаївської обласної державної адміністрації.

Атлети відзначені за досягнення високих спортивних результатів на ХХIII зимових Олімпійських іграх 2018 року у місті Пхьончхані (Південна Корея), виявлені самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України.

«Найщиріші вітання. Це заслужена нагорода. Ви зробили більше, ніж багато хто для популяризації нашої держави і я вас вітаю з цією заслуженою перемогою», — сказав Петро Порошенко, вручаючи Олександру Абраменку відзнаку.

«Це ваше також величезне досягнення, величезна робота на всю нашу державу і я дуже радий за вас. Вся Україна, вся наша багатомільйонна нація бачила стрибок Олександра. Спасибі», — звернувся Президент до тренера спортсмена.

Також Президент вручив спортсмену сертифікат на квартиру. За словами Олександра, власне житло для нього було другою мрією після перемоги на Олімпіаді, він пообіцяв запросити Главу держави на новосілля.

«Кожна олімпійська медаль здобувається надзвичайними зусиллями, непереборною силою духу спортсмена. А коли вона виявляється єдиною для країни на змаганнях, то її значення набагато цінніше! Наш Олімпійський чемпіон Олександр Абраменко своїм неймовірним, космічним стрибком підняв прапор країни на найвищий щабель і довів усьому світу, що Миколаївщина – це край переможців!

Дякую міській владі, яка відгукнулася на мою пропозицію і за рахунок програми підтримки спорту винайшла кошти на купівлю квартири для нашого чемпіона. Це ще один приклад того, що реформа децентралізації, впроваджувана за ініціативи Президента України Петра Порошенка дає свій результат — місцеві органи влади отримали можливість віддячити спортсмену світового рівня за важливу для України і Миколаївщини перемогу. Влада підтримує наших спортсменів! Країна пишається своїми героями!», — прокоментував голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

На зустрічі з Президентом Олександр Абраменко розповів, що Міжнародний олімпійський комітет попросив надати одну з лиж, у яких він переміг на Олімпіаді, з автографом для музею у Лозані.

«Я перебував у якомусь такому не зрозумілому відчутті. Це для мене був який сон. Але я дуже зрадів, що я зміг завоювати і принести Україні першу золоту медаль у нашому виді спорту», — сказав спортсмен.

Глава держави, згадуючи перегляд переможного виступу спортсмена, зазначив:

«В Україні дуже давно не було олімпійських медалей. Думаю, що це перемога. Про яку мріяли і, чесно кажучи, не всі вірили, що в нас буде золото. Я бачив твій вираз обличчя і як потім всі стрибали від радості».

«Ти вже назавжди в пантеоні слави українського олімпійського спорту», — додав Петро Порошенко, звертаючись до Абраменко.

На завершення зустрічі Президент ще раз подякував лижним акробатам за вагому перемогу, високий професіоналізм, відданість справі, патріотизм і здобуту славу в ім’я України та побажав здійснення усіх їх мрій. Олександр Абраменко, у свою чергу, вручив Главі держави сувенір з Олімпіади – символ ХХІІІ зимових Олімпійських ігор.

[do_widget id=text-16]

 

За результатами виступу на ХХIII зимових Олімпійських іграх 2018 року у місті Пхьончхані Національна збірна олімпійська команда України здобула 1 золоту медаль в змаганнях з лижної акробатики та посіла 21 місце в загальнокомандному заліку.

Нагадаємо, ми писали: С хлебом-солью и масштабным ликованием николаевцы встретили олимпийца Абраменко в родном городе

Читайте новини першими

Связанные статьи

11 комментариев

  1. Места савченку, который дал отмашку на покупку квартиры не хватило в президентском дворце.
    Николаевщина скинулась на квартиру, президент подарил, а спасибо сказать забыл. Ну что ж, нам не жалко конечно денег для чемпиона. Но почему радуется все Украина а покупает Николаевщина только?

  2. Кровавый кондитер, где новые лыжные трассы, катки, базы для подготовки олимпийского резерва? Где доступный детский спорт??? На Мальдивах? Примазался к квартире, купленной нищими николаевцами.

  3. Да к чему понты, и вообще я б с тем шоколадным ублюдком и за одним столом побрезговали бы сидеть. Тем более руку жать. Максимум бы в лицо харкнул бы. Он не глава государства он король шоколадного яйца

        1. А ты раньше сосал и не нюхал его, а теперь принюхиваться стал?

  4. А сколько этот ублюдок РОШЕНОВСКИЙ на карман бабла себе подлахматил с Николаева?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button