ОбществоПроисшествия

Рецидивіст намагався обкрасти гараж у Корабельному районі - суд позбавив його волі на три роки

 

22 лютого 2018 року в Корабельному районному суді міста Миколаєва суддя Олексій Непша виніс вирок за матеріалами кримінального провадження щодо обвинувачення у спробі крадіжки раніше двічі судимого миколаєвця, який пішов на новий злочин, не відбувши покарання за попереднім вироком суду.

Розглядаючи справу, суд встановив, що 01.11.2017 р.
(близько 11:30) обвинувачений перебував на території автогаражного кооперативу «Лада» в Корабельному районі, де через отвір проник до приміщення гаражу № 223 та намагався викрасти звідти належне потерпілому майно, а саме:

— гумовий човен марки «Solart» моделі «R-300» розмірами 3х1 м. вартістю 1 376, 66 грн.;

— підвісний електродвигун «Minn Kota Endura 30» вартістю 3 040, 00 грн.;

— одну бухту пластмасового шлангу довжиною 100 м. вартістю 700 грн.;

— головку для двигуна автомобіля марки «Iveco» вартістю 3 000 грн.;

— задню балку від автомобіля «Iveco» вартістю 10 000 грн.;

— передню балку від автомобіля «Iveco» в розібраному стані вартістю 1 500 грн., а всього майна на загальну суму 19616, 66 грн.

Чоловік визнав свою вину в інкримінованому йому правопорушенні та показав, що восени 2017 року він прогулювався в автогаражному кооперативі «Лада». Випадково підійшов до гаражу № 223, поруч з яким був інший зруйнований гараж. Там через отвір він проник у приміщення гаражу № 223, піднявся на другий поверх, де виявив металеві вироби, що перелічені вище. Частину вказаного майна він так само через отвір виніс на вулицю і склав поблизу. Проте його побачили якісь особи — можливо, охоронці кооперативу, які поцікавилися, чиє це майно, на що він не відповів, а просто залишив все, що намагався викрасти, і пішов з території кооперативу. В той же день біля 18:00 його затримали працівники поліції.

Обираючи обвинуваченому вид та міру покарання, суд взяв до уваги, що той вчинив замах на умисне корисливе тяжке кримінальне правопорушення, яке, до речі, вчинив у період строку випробування, встановленого вироком Корабельного районного суду м. Миколаєва від 19 липня 2017 року за злочин аналогічної спрямованості.

Суд ухвалив:

«Обвинуваченого визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 15 ч. 2, ст. 185 ч. 3 КК України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк три роки

До набрання вироком законної сили застосувати до обвинуваченного запобіжний захід у виді тримання під вартою у Миколаївському слідчому ізоляторі.

Стягнути з обвинуваченого на користь держави процесуальні витрати на залучення експерта у зв’язку із проведенням: трасологічної експертизи — 989,60 грн.; товарознавчої експертизи — 1186,44 грн.»

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до апеляційного суду Миколаївської області через суд першої інстанції протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали: 55-летнего жителя Корабельного района обворовывал его молодой сосед

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Там в прошлом году у соседа также через подвал проникли в гараж и унесли аккумулятор! Видать этот мудак не плохо там прогуливался частенько!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button