Общество

Багато суіцидів, смертей від алкоголю... Чим хворіли і від чого помирали мешканці Корабельного району в 2017 році (ВІДЕО)

Медичне обслуговування першого рівню мешканців Корабельного району міста Миколаєва з 2013 року лежить на плечах двох Центрів первинної медико-санітарної допомоги — ЦПМСД № 1 (мікрорайони Широка Балка і Кульбакіно, де мешкають близько 17 тисяч осіб) та ЦПМСД № 7 (уся інша територія Корабельного району, на якій проживають 63 тисячі осіб, з них 32 727 — населення працездатного віку).

Померлих у всьму Корабельному районі
за 2017 рік – вдвічі більше, ніж народжених

Саме щодо мешканців Корабельного району, які обслуговуються у КЗ «ЦПМСД № 7», — інформація його головного лікаря Олени Власової:

Захворюваність

За статистичним звітом КЗ «ЦПМСД №7» за 2017 рік, загальна захворюваність населення Корабельного району м. Миколаєва в абсолютних цифрах складає 27199 осіб (показник на 1 тис. населення – 533,8). В тому числі загальна захворюваність серед населення працездатного віку складає 14743 особи (на 1 тис. населення – 449,41).

В рейтингу найвища захворюваність в працездатному віці:

на І місці — органи дихання – 3986 осіб (121,79 на 1 тис. населення);

на ІІ місці — хвороби системи кровообігу – 2207 особи (67,43 на 1 тис. населення);

на ІІІ місці — хвороби органів травлення – 1079 осіб (32,96 на 1 тис. населення);

на ІVмісці — травми – 777 осіб (23,74 на 1 тис. населення).

Серед хвороб систем кровообігу високою лишається захворюваність серед населення працездатного віку:

  • Гіпертонічна хвороба – 992 особи;
  • Ішемічна хвороба серця – 830 осіб;
  • Стенокардія – 449 осіб.

Ці хвороби є хворобами найвищого ризику по ускладненням, що призводять до смертності в молодому віці.

Щодо впливу на показники захворювань системи кровообігу, бронхіальної астми, цукрового діабету: з квітня 2017 року працює Урядова програма повного або часткового відшкодування вартості лікувальних засобів «Доступні ліки». На КЗ «ЦПМСД №7» було надано 1277,29 тис. грн. Лікарями центру виписано 22580 рецептів та освоєні всі кошти 100%.

Безоплатно або з незначною доплатою:
до списку “Доступні ліки” додано 41 новий препарат

Потрібно звернути увагу на такі захворювання, які призводять до смерті в працездатному віці, а саме хвороби органів травлення: цирози печінки – 15 хворих, та від ускладнень виразкової хвороби шлунку та ДПК – 54 хворих.

Хотілось би звернути увагу на онкологічні захворювання серед населення працездатного віку в Корабельному районі. За 2017 рік захворюваність на новоутворення в працездатному віці (вперше виявлених випадків) склала 505 хворих (15,43 на 1 тис. населення), що є дуже високим показником.

“Ви можете зменшити ймовірність захворювання
на рак!” – онколог лікарні в Корабельному районі

[do_widget id=text-16]

 

Смертність

В 2017 році загальна смертність серед населення Корабельного району м. Миколаєва (серед тієї частини, що обслуговується у ЦПМСД № 7 — прим. ред.) склала 659 осіб. Високою залишається смертність серед населення в працездатному віці: 106 осіб (16% від всіх померлих).

На І місці високою залишається смертність від хвороб систем кровообігу – 28 осіб, але це такі гострі стани як: кардіопатії, міокардити, аневризма легеневої артерії та вади серця. Померло від гострого інфакту міокарду всього 2 особи та 3 хворих — від інсульту; а 14 — від алкогольної кардіоміапатії.

На ІІ місці: померло від новоутворень 24 особи. На жаль,  помирають онкохворі від злоякісних новоутворень молочної залози, легень, кишківника, шлунку та передміхурової залози. Після проведення аналізу зрозуміло, що від онко-патології частіше помирають особи, які пізно звернулися до лікаря або був прихований перебіг хвороби.

На ІІІ місці — смертність в працездатному віці від травм та деякі інші наслідки – 18 хворих (утоплення – 1, механічна асфіксія – 9, падіння – 4, випадки отруєння – 4). Багато дуже суіцидів у нас іде.

На ІV місці — смертність від хвороб органів системи травлення – 17 хворих. Із 17 померлих 12 осіб померло від цирозу печінки, що теж часто є наслідком вживання алкоголю та наркотиків; від ускладнень виразкової хвороби (кровотеча) – 2 хворих, від хвороб підшлункової залози – 3 хворих.

 

Нагадаємо:
Среди жителей Корабельного района, обслуживаемых ЦПМСП №7, в 2016 г. рождаемость превысила смертность. О состоянии здоровья местного населения в 2016 году читайте ЗДЕСЬ.

Читайте також:
За Ваше медобслуговування вже заплачено! Як обрати сімейного лікаря для підписання декларації з ним

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. Всё по М. Тетчер. На территории СССР должно жыть не более 15 млн. человек. Этого количества достаточно для мирового капитала.

  2. На первом месте порты "Ольвия" и Ника Тера" по загрязнению Корабельного района (непонятно почему он так называется), все дохнущие по" легким" могут сказать спасибо этим убийцам и упырям.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button