Общество

«Україну без тортур» презентували в Корабельному районі

У суботу, 24 лютого, в Корабельному районі міста Миколаєва, у бібліотеці № 18 (пр. Корабелів, 12) презентовано Громадську організацію «Україна без тортур». Презентацію проведено за участю моніторів національного превентивного механізму, членів громадської організації — Пашкевич Світлани, Борщевської Ірини, Грець Валерія.

Для перегляду були представлені відеоролики з діяльності ГО «Україна без тортур», її цілі, досягнення, співпраця з офісом Уповноваженого Верховної ради України з прав людини.

Як розповіли члени ГО, організація об’єднує моніторів національного превентивного механізму, людей, які підтримують ідею викорінення катування та іншого жорстокого, нелюдського або такого, що принижує гідність видів поводження та покарань, які заборонені та є серйозними порушеннями прав людини в Україні:

«Основною метою діяльності  організації є розвиток спільноти незалежних моніторів, інформування населення України про необхідність дотримання прав людини у закритих установах, зокрема положень Конвенції проти катувань та інших жорстких, нелюдських та таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання».

Співпрацюючи з офісом Омбудсмана (завдяки діючій моделі «Омбудсман +»), ГО «Україна без тортур» здійснює громадський контроль за місцями несвободи, де утримуються особи, позбавленні волі.

Зазначена Модель передбачає здійснення моніторингових візитів до місць несвободи без попередження працівниками Секретаріату Уповноваженого Верховної ради з прав людини разом з  активістами громадянського суспільства (моніторами) для виявлення, фіксування порушень прав людей, які перебувають у місцях несвободи та з цілью  попередження катувань.

Цікавим для присутніх був перегляд відеоролика, в якому Голова правління громадської організації «Україна без тортур» Олександр Гатіятуллін розповів про свій досвід роботи у правоохоронних органах, і що саме застосування незаконних тортур і жорстокого поводження з людьми в зазначеній системі стало поштовхом для створення такої організації, як «Україна без тортур».

[do_widget id=text-16]

 

ГО «Україна без тортур» дякує керівнику бібліотеки № 18 в Корабельному районі Ясько Ользі Іванівні за запрошення та співпрацю.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button