Происшествия

"Маскували під тенісні кульки". У Миколаєві викрили лабораторію з варіння метамфетаміну

Працівниками Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України було отримано інформацію про діяльність групи осіб, яка займається виготовленням та збутом психотропної речовини метамфетамін на території регіону.

Спільно зі слідчими СУ ГУНП у Миколаївській області було встановлено, що до злочинного бізнесу причетні троє місцевих мешканців, віком 34-41 років, раніше судимі за наркотики та незаконне поводження зі зброєю.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Ділки налагодили канал постачання з Києва сильнодіючого лікарського засобу «Ефіна», який містить компонент, необхідний для приготування метамфетаміну. Після виготовлення психотропну речовину фасували та збували клієнтам з Миколаєва та області. Щоб не привертати зайвої уваги, наркотовар маскували під тенісні кульки. Один грам порошку у дилерів можна було придбати за 2,5 тисячі гривень.

Правоохоронці провели низку оперативних закупок, належно задокументували та відправили придбане на експертизу.

За процесуального керівництва обласної прокуратури, працівники внутрішньої безпеки НПУ спільно зі слідчими ГУНП Миколаївської області провели 9 санкціонованих обшуків за місцем мешкання учасників злочинної групи, виготовлення та збуту психотропної речовини. Під час заходів вилучено чималу кількість метамфетаміну, прекурсорів, канабісу, обладнання для нарколабораторії, а також банківські картки та грошові кошти.

Організатора та двох дилерів затримано в порядку ст.208 КПК України. Їм оголошено підозру за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Прокуратурою подано клопотання про обрання наркоділкам міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Працівниками Миколаївського управління ДВБ НПУ перевіряється інформація щодо можливої причетності до наркозбуту співробітників правоохоронних органів.

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали: Кримінальне «хоббі»: дільничного миколаївської поліції затримали на збуті наркотичних засобів

Читайте новини першими

Связанные статьи

6 комментариев

  1. Это детский уголок смотрите сериал во все тяжкие вот там лабаротирии фильм именно про это про производство в Америке

  2. По нашему району ежедневно появляются новые надписи с адресами где взять наркотики! Родители, давайте не ждать, когда наши дети этим заинтересуются и будем закрашивать эту гадость! Власти! Делайте что нибудь! Полиция, АУ!! Патриоты, где вы??? Дети и их будущее в опасности!!!
    Редакция, пишите об этом, а не о дерипасках!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button