Общество

4 нещасних випадки сталося на підприємствах Корабельного району в 2017 р. 2 з них - у ТОВ "Ніка-Тера" (ВІДЕО)

На апаратній нараді, що проходила нещодавно в адміністрації Корабельного району, начальник Вітовського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соцстрахування України в Миколаївській області Олександр Миколайович Куфедчук доповів:

«Фонд соціального страхування України створений на законодавчому рівні шляхом об’єднання Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Відповідно до постанови правління Фонду, створено і розпочало свою роботу з 01.08.2017 року Вітовське відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування  України в Миколаївській області.

Основними завданнями Вітовського відділення є реалізація державної політики  по соціальному захисту громадян на території Вітовського та Снігурівського районів Миколаївської області та Корабельного району міста Миколаєва.

На обліку Вітовського відділення (розташованого в Корабельному районі по вул. Океанівська, 1-А) знаходиться 10,5 тис. страхувальників».

Олександр Куфедчук зазначив, що аналіз стану виробничого травматизму за останні роки не дає права на спокій, заставляє зробити висновок, що зроблено в цьому напрямку далеко не все.

У Миколаєві в 2015 році відбулося 42 нещасних випадки
на виробництві. Один з смертельних випадків – на МГЗ

В 2016 році в Корабельному районі сталося 8 нещасних випадків на підприємствах, найбільша кількість з них — у ТОВ «МГЗ» (три випадки) та ТОВ СМП «Ніка-Тера» (два випадки).

2 несчастных случая произошло
в декабре 2016 года на “Ника-Тере”

В 2017 році в Корабельному районі сталося 4 нещасних випадки на підприємствах. Із них два – у ТОВ «МСП «Ніка-Тера»:

«Один працівник закривав люк знизу у вагоні і вставив туди пальця — отримав травмування кісті руки; другий працівник через три місяці заліз на верх вагону, а вагон білоруський (якщо там було два проходи, то білоруси один прохід зробили). По ГОСТу вагон відповідає, але той захист, який є у працівників, щоб, коли дощ іде, коли мокро, коли вітер дує і він повинен зверху закривати люки, то він повинен пристебнутися на карабін. Не було де пристебнутись, працівник не дотягнувся, відстібнувся і «пішов вниз» (впав з вагону), теж получив серйозну травму», — розповів докладчик.

У Комунальному підприємстві ДЕЗ «Корабел» у 2017 році стався резонансний нещасний випадок зі смертельним наслідком: в результаті грубого порушення вимог інструкції з охорони праці загинув тракторист.

Под колесами трактора в Корабельном районе
погиб пожилой работник коммунального предприятия

«Через свою необачність загинув тракторист, людина, яка уже в літах, йому було за 60. Не перевіривши важіль швидкості, на включеній скорості шворочкой завів трактор, і коли трактор почав свій рух, замість того, щоб тікати, він давай його зупиняти, бо боявся, щоб він там не розвалив… І трактор зацепив його, наїхав йому на голову…» — згадав Олександр Куфедчук.

Інформацію щодо цього нещасного випадку додав голова адміністрації Корабельного району Миколаївської міськради Олександр Цуканов:

«Там прицеп уперся в здание, тракторист решил его развернуть, подлез под колеса, и в этот момент трактор двинулся обратно. Он получился между прицепом и трактором».

На підприємстві ТОВ «Житлопромбут-8» в результаті падіння на сходах слюсар отримав серйозну травму ноги.

 «У нього стійка форма втрати працездатності (можна легенько впасти, але отримати таку травму, що дуже багато коштів підуть). У нас тільки по відділенню таких випадків 1 – 2, а по місту — десь 5 – 6. Падають — перелом шийки стегна, а це 70 — 80 тисяч гривень тільки імплантат коштує, а плюс ліки, а плюс лікування і реабілітація — і пішло-пішло. Сьогодні дуже дорого це питання», — зазначив Куфедчук.

Як зазначив докладчик, профзахворювань на підприємствах, організаціях та установах, що обслуговуються Вітовським відділенням, в 2017 р. зареєстровано не було. А от по Миколаївській області на перше місце виходять профзахворювання медичних працівників в спеціалізованих лікарнях на туберкульоз.

«Всі нещасні випадки, які в нас сталися, розслідуються тільки за участю страхового експерта охорони праці. Сьогодні у відділенні експертної страхової є посада, але людина вже 4-тий рік знаходиться у зоні АТО (під Волновахой), і тому я заміняю його функції», — розповів начальник управління Фонду соціального страхування Олександр Куфедчук.

На обліку у Вітовькому відділенні станом на 01.01.2018 року знаходиться 1040 особових справ потерпілих та членів їх сімей. Серед них — біля 200 інвалідів праці.

Відділенням надається біля 30 різних послуг та виплат, серед яких значну частини займають виплати по лікарняним листкам, одноразова допомога в разі стійкої втрати професійної працездатності, смерті потерпілого, щомісяця виплати потерпілим та утриманцям, медикаментозне та стаціонарне лікування, лікування в санаторіях, спеціальний медичний, постійний сторонній, побутовий догляди та інші.

Щомісячні виплати здійснюються більш ніж 400 потерпілим, утриманцям в разі загибелі працівника.

В січні зроблений перерахунок виплат потерпілим, це вже третє осучаснення заробітної плати. Два попередні були проведені в 2011 році. В середньому виплати зросли на 17,7%. 366 чоловік отримали значне підвищення виплати.

На даний час розробляється і буде впроваджений найближчим часом новий механізм підвищення розміру щомісячної виплати потерпілим працівникам від нещасних випадків на виробництві, яке буде здійснюватися раз в рік по аналогії з Пенсійним Фондом України (з урахуванням інфляцій, з урахуванням середньої заробітної плати).

Медикоментозне лікування в 2017 р. отримали 18 чол. Догляди: медичний, постійний сторонній та побутовий – 6 інвалідів.

18 інвалідів праці лікувались в санаторіях. Зараз змінився сам підхід надання санаторно-курортного лікування: «Гроші ходять за людиною». Лікування здійснюється за особистим вибором потерпілого. На 2018 рік вже прийнято заявок на 21 путівку по тих людях, які травмовані на виробництві.

67 потерпілих від нещасних випадків на виробництві, що проживали в Донецькій та Луганській областях і на даний час через воєнні дії були змушені тимчасово переїхати до Миколаївської області, звернулися до відділення за отриманням соціальних послуг.

Крім вищеназваних виплат, відділення також забезпечило виплати працівникам, що раніше здійснювались Фондом з тимчасової втрати працездатності – це, перш за все, лікарняні, виплати по вагітності, смерті працівників.

Протягом п’яти місяців 2017 року (з моменту створення відділення) на рахунки підприємств перераховано майже 10 млн. грн. страхових коштів, а саме: по лікарняним в зв’язку з тимчасовою втратою працездатності перераховано 7,3 млн. грн., по вагітності – 2,6 млн. грн., на поховання 8 чоловік сплачено 32,8 тис. грн. страхових коштів…

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали:
На НГЗ увеличились случаи бытового травматизма, в 2017 г. профзаболеваний не зарегистрировано

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. никатеры после обеда в любой день или целый день в пятницу. в коридорах дух спиртяги стоит, бухают почерному. работягам и не снилось. откуда здоровье только? и никого на трубочку не проверяют. демина (катьку блатову) даже выносят, не знает девка меры

  2. катюшенция, угомонись. ты ж никогда нескидываешся а пьеш как не в себя

  3. Катюха личность!!!!А кто давалка там ??или она же )))))))как сказать огласите весь список.......

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button