Общество

"Ризики не обґрунтовано": нападників з пістолетом на дівчину в Корабельному районі відправили під домашній арешт

Слідчий суддя Корабельного районного суду міста Миколаєва Андрій Федорченко відмовив у задовільненні клопотання слідчого Корабельного відділу поліції щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою двом підозрюваним у нападі на неповнолітню місцеву мешканку.

Приставивши до скроні дівчини пістолет, пара співмешканців у дворі в Корабельному районі відібрали у студентки “мобільник”

Як з’ясували журналісти «Корабелів.Інфо», молода пара — 19-річний С. Пупков та 21-річна С. Беспалова, за попередньою змовою, 10 лютого 2018 р. (на початку першої години) біля будинку № 18-а по пр. Корабелів, погрожуючи пневматичним пістолетом 17-річній студентці Ш., заволоділи належним їй телефоном вартістю 3500 грн., після чого зникли з місця вчинення злочину.

Прокурор Віталій Корзун у судовому засіданні з обрання запобіжного заходу підозрюваним підтримав клопотання слідчого поліції, у якому зазначалося про наявність ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, а саме: можливості підозрюваних переховуватися від органів досудового розслідування або вчинити інше кримінальне правопорушення, знаходячись на волі.

Однак, як підкреслює Андрій Федорченко, норми КПК України вимагають від слідчого не лише формально зазначити у клопотанні ризики, які він припускає, а і обґрунтувати їх.

До того ж, відповідно до ч.4 ст. 194 КПК України, якщо під час розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу прокурор доведе обгрунтованість підозри і наявність  хоча б одного ризуку, передбаченого ст. 177 КПК України, але не доведе неможливість застосування більш м’якого запобіжного заходу,  слідчий суддя має право застосувати більш м’який запобіжний захід, ніж той, що зазначений у клопотанні.

Тож суддя Федорченко, зважаючи, зокрема, на вищезазначене, а також враховуючи юний вік підозрюваних, відсутність в них судимостей та адміністративних стягнень, наявність в них родин та місця постійного проживання, відправив підозрюваних у розбійному нападі на дівчину під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю. Строк дії цієї ухвали суду — до 12.04.2018 року (тобто на передбачуваний час проведення досудового слідства). Слід зазначити, що цією ж ухвалою підозрюваних також зобов’язали утриматися від спілкування з потерпілою до завершення кримінального провадження.

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо: 13 лютого Пупков та Беспалова були затримані у порядку ст. 208 КПК України. За вказаним фактом слідчі проводять розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч. 2 ст. 187 КК України «Розбій». За вчинений злочин їм загрожує до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Читайте новини першими

Связанные статьи

13 комментариев

    1. Мы особо опасные преступники,которых задержали за особо тяжелое приступление.

  1. Нет слов.Всех судей нужно поувольнять к черту за профнепригодность.Вообще подурели.Какой домашний арест.Типа они так больше не будут??
    Как минимум-условное.так более понятней

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button