Общество

Про свадьбы, разводы и наиболее частые имена для новорожденных жителей Корабельного района в 2017 году

За статистичними даними, наданими видавництву «Корабелів.Інфо», у Корабельному районному у місті Миколаєві відділі державної реєстрації актів цивільного стану у 2017 році одружилися 608 пар.

На жаль, мали місце і випадки розірвання шлюбу. 124 пари розлучилися за взаємною згодою, і 196 пар – за рішенням суду. Всього розлучених – 320 пар (це трохи більше 50% від числа пар, що одружилися).

Звичайним явищем у Корабельному районі є реєстрація шлюбів з іноземцями. Таких випадків протягом року було 26. Найчастіше реєструвалися шлюби з громадянами країн ближнього зарубіжжя: Азербайджанська республіка, Вірменія, Грузія, Російська Федерація, Молдова. Крім того, реєструвались шлюби й з громадянами США, Ізраїлю, Сербії, Республіки Гвінеї.

Службовці відзначають, що для реєстрації шлюбів з іноземцями потрібно:

— особиста присутність обох сторін;
— переклад паспорта іноземця українською мовою, завірений нотаріусом;
— перевірка легального знаходження іноземця на території України.

Минулого року 68 осіб з тих чи інших причин змінили власні прізвище, ім’я та по батькові.   

Новонароджених діток батьки називають на власний розсуд. Іноді, правопис імен суперечить правилам українського правопису. Службовці Корабельного районного у м. Миколаєві відділу ДРАЦС ГТУЮ у Миколаївській області дали коментар з цього приводу, розповівши про те, що «не словникові» імена допустимі, згідно українському законодавству, але батьки повинні написати відповідну заяву про те, що «ексклюзивне» ім’я дано дитині за бажанням батьків і помилки працівників державної установи немає.

Протягом 2017 року дівчаток, що народились у Корабельному районі, найчастіше називали так: Софія (16 випадків), Анастасія (12), Марія (11), Дар’я (10). 9 дівчаток отримали ім’я Поліна, 8 — Мілана, 5 — Варвара, чотири — Аліса, трьом новонарожденим дівчинкам дали ім’я Злата.

Зустрічаються й рідковживані імена. Так, З 2017 року у Корабельному районі проживають: Амалія, Севастьяна, Емілія, Юліанна, Еріка, Адріана, Мія, Хеда-Анна, Ясміна, Мадонна, Кароліна.

Хлопчиків, які народились у Корабельному районі в 2017 році, найчастіше називали: Артем (21 випадок), Максим (18), Дмитро (16), Олександр (15). Стало більше в нас за рік на шість маленьких Михайлів, шість Нікіт, п’ять Ярославів. Серед рідковживаних імен хлопчиків зареєстровані такі: Домінік, Алєкс, Амір, Міхей, Даніел, Гордій, Єлисей, Амед, Дамір.

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали: Мириам и Азат, Ясмин и Добрыня… Какие имена давали детям и за кого выходили замуж в 2016 г. жители Корабельного района

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button