Общество

Радо провели зиму миколаївці на святі Масляної в Корабельному районі (ВІДЕО)

«Сьогодні Масляна прийшла,
Всім людям радість принесла.
Гуляй, народ, відпочивай!
І весну радо зустрічай!»

У неділю, 18 лютого, у Корабельному районі міста Миколаєва, разом з усією країною, проводжали зиму, святкуючи Масляну. З 14:00 і аж до самого вечора біля палацу культури «Корабельний» по проспекту Богоявленському, 328 проходили веселі гуляння  за народними традиціями, організаторами яких були ГО «Територіальна  козацька громада Корабельного району м. Миколаєва» та «Родинне дерево Миколаєва», ММПК «Корабельний», Кульбакінський БК, Молодіжна Рада ДП СК «Ольвія». Захід відбувався за фінансової підтримки адміністрації Корабельного району та Стивідорної компанії «Ольвія».

Для самих маленьких козаки провели розважальну програму; всі охочі на святі могли скуштувати різні смаколики: на гостей чекали приготований на вогнищі куліш, вареники та млинці з різними начинками, узвар, солодка вата, попкорн, кава, чай.

Крім того, тут можна було придбати меду та сувеніри на згадку, насолодитися народною музикою, взяти участь у різноманітних конкурсах та отримати нагороди.

Особливо велика черга з дорослих та дітей збиралася біля павільйону державного підприємства «СК «Ольвія».

«Стивидорная компания «Ольвия» вместе с Корабельной администрацией выступили инициаторами и организаторами сегодняшнего мероприятия. Проводя праздник масленицы в Корабельном районе, мы пригласили множество предприятий к сотрудничеству, людей, которые устроили разные мастер-классы, продавали вкусности. Молодежь нашего предприятия также угощала всех приготовленными с любовью домашними варениками, мы провели мастер-класс по моделированию фигур из воздушных шаров, а самых маленьких посетителей радовали праздничным аквагримом», — розповіла голова Молодіжної Ради ДП СК «Ольвія» Ольга Катєліна.

Свою подяку всім, хто долучився до організації святкування, висловила і Антоніна Параскун:

Окрім святкових ігор, конкурсів та розваг, ведучі розповідали присутнім про особливості святкування масляної та народні традиції:

«Наші далекі пращури взагалі вважали, що весна — це початок нового року, і урочисто зустрічали його. Цілий день тривали гуляння, пісні, жарти, танці, сміх, люди дякували Богові за прихід весни, і у кожного в душі від проміння сонця розквітала чудова веселка».

Тож нехай у серці кожного з Вас, наші любі читачі, не тільки сьогодні, а завжди сяє сонце!

Ярослава Шевчук

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. Не плохо, как для Октябрьского, но звукорежиссёр опять глухой? Такой уровень звука- нарушение сан. норм.

    1. Не забывайте что это открытое пространство, звук расходится не так как в закрытом, со сцены слышно замечательно и этот звукорежиссер самый замечательный, говорю из личного опыта (выступающая)...

  2. Молодцы организаторы!!! Как приятно читать, что есть такие люди, которые хоть как-то хотят скрасить нашу серую жизнь!

  3. такую тему делала Никатера. сейчас их не видно и не слышно. алимушка с дворником зажали блинчиков для витовчан?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button