Общество

2 проекти Громадського бюджету стосуються відродження парку "Богоявленський". Але обрати треба лише один

Нагадаємо: триває загальноміське голосування за проекти, подані миколаївцями в рамках Програми “Громадський бюджет Миколаєва на 2017-2020 роки”

Проектів, що стосуються Корабельного району, – 21 з допущених до голосування 76-ти.

Простори біля “Парижу” та “Лагуна”,
новинки для дітей та собак:
проекти по Корабельному району
чекають на Ваше голосування

Два з них – проект № 46  та проект № 59 (обидва — з категорії «великі проекти») — присвячені відродженню
парку «Богоявленський».

Але ж кожен миколаєвець може проголосувати всього за 2 проекти – один великий і один малий. Тож, з двох проектів, які стосуються парку «Богоявленський», треба буде обрати за бажанням лише один.

Автором проекту № 46 є Антоніна Параскун (мешканка Корабельного району, працівниця ДП «СК «Ольвія», берегиня козацької громади). Ось що вона розповідає:

«Проект № 46 «Культурний народний центр» допоможе відновити парк «Богоявленський» (раніше він мав назву «Молодіжний»). Це парк, в якому затишно, гарно, і де для наших мешканців кожного року проходять свята (Водохреща, Купайло), де знаходиться спортивна школа».

Представники козацької громади Корабельного району просять місцевих мешканців підтримати даний проект:

«У парку «Богоявленський» дуже багато проводимо свят, різних заходів. Але дуже хочеться, щоб наш парк набув вигляду та мав можливість стати місцем відпочинку наших жителів. Якщо ми разом проголосуємо за проект № 46, то матимемо можливість провести світло по усіх алеях парку, встановити музичне обладнання, декоративні лавки та споруди, урни для сміття. Нормально огородити територію. Зробити дитячий майданчик, місце для відпочинку батьків та дідусь із бабусями. Зробіть це для себе, своїх дітей та онуків».

Вартість проекту № 46, запропонована автором, складала 940 000 гривень:

Але загальна сума проекту, відкоригована після зауважень Експертної групи, складає 800 000 грн (авторами спільно з адміністрацією Корабельного району Миколаївської міської ради відкориговані складові кошторису — територія парку потребує виконання робіт з водовідведення та демонтажу зруйнованих споруд).

Інна Троянська, авторка проекту № 59 — «Облаштування частини парку «Богоявленський», вважає, що його реалізація сприятиме збереженню духовності місця; підкреслить значення Богоявленського фонтану (джерела) як води, що зцілює; створить комфортні умови для відвідування парку протягом усього року.

Вартість проекту № 59 складає 995 000 гривень.

Повний перелік (список) проектів, які отримали позитивну оцінку за результатами розгляду експертною групою з питань Громадського бюджету м. Миколаєва та допущені до відкритого голосування, можна побачити ТУТ.

Проголосувати за обрані Вами проекти можна на інтернет-порталі “Громадський бюджет м. Миколаєва”. Перед голосуванням спочатку потрібно зареєструватися на цьому порталі й підтвердити свою особу за допомогою електронного цифрового підпису або банк-ID. Покрокова інструкція реєстрації – на головній сторінці порталу.

Відео-інструкція для голосування в системі “Громадський бюджет”:

Проголосувати в електронному вигляді можна і в бібліотеках Корабельного району:

– бібліотека-філія № 18 ЦБС для дорослих. Адреса пункту: пр. Корабелів, 12. Режим роботи: понеділок-четвер 11:00 – 19:00; субота, неділя – 10:00 до 18:00, вихідний – п’ятниця.

– бібліотека-філія № 10 ЦБС для дорослих ім. Почесного громадянина м. Миколаєва Крісенка В.І. Адреса пункту: пров. 4-й Прибузький, 35 (мкр. Ш.Балка). Режим роботи: вівторок-п’ятниця 10:00 – 19:00; субота 10:00 – 18:00, вихідний- неділя, понеділок.

– бібліотека-філія № 17 ЦБС для дорослих. Адреса пункту: пр. Богоявленський, 448 (мкр. Балабанівка). Режим роботи: понеділок-четвер 11:00 – 19:00; неділя – 11:00 до 18:00, вихідний – п’ятниця, субота.

– бібліотека-філія № 14 ЦБС для дорослих. Адреса пункту: вул. Знаменська, 33 (мкр. Кульбакине). Режим роботи: вівторок-субота 12:00 – 18:00.

Якщо ви хочете віддати свій голос у паперовому вигляді, прийдіть до ЦНАПу (в будівлі міськради), пред’явіть документи, що засвідчують особу, отримайте бланк для голосування (обов’язково з підписом відповідальної особи ЦНАПу) і зробіть свій вибір. Адреса пункту: вул. Адміральська, 20, (3 під’їзд). Режим роботи: понеділок-четвер 09:00 – 17:00; п’ятниця-субота 09:00 – 16:00; працює без перерви.

[do_widget id=text-16]

 

Після завершення терміну голосування опечатану скриньку направлять до Координаційної ради, яка підбиватиме підсумки. Проекти, які наберуть найбільшу кількість голосів за рейтинговою системою, стануть переможцями. Якщо у ході голосування кілька проектів наберуть однакову кількість голосів, пріоритетність виконання проекту визначатиметься жеребкуванням.

Кількість переможців проекту обмежується обсягом бюджетних асигнувань, передбачених Програмою на відповідний період для фінансування проектів за рахунок коштів Громадського бюджету міста Миколаєва.
На реалізацію ідей громадян у міській Програмі “Громадський бюджет м. Миколаєва” у 2018 році передбачено 10 млн грн.

Голосування триватиме до 21 лютого 2018 року.

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Граждане, подайте, кто сколько может, на цветущий пар в Корабельном районе!!! А мы уж на Мальдивах на него посмотрим.

  2. ну блин вообще боред проект, чтоб пару раз в год люди туда пришили, да лудше пляж сделать ,и беговые дорожки

  3. Бред! Чинуши-ворюги за 15-20 лет себе такие парки отгрохали за бюджетные гроши!!! А для народа надо исче подумать!? Мрази!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button