Общество

Крок до "Олімпу індивідуальності" зробили молодші учні школи в Корабельному районі (ФОТО)

Сучасна українська школа повинна забезпечувати всебічний розвиток індивідуальності людини, як особистості та найвищої цінності суспільства на основі виявлення її задатків, здібностей, обдарованості і талантів.

Молодший шкільний вік є періодом, коли саме обдарованість має найоптимальніші природні умови для свого становлення. З метою формування інтересу учнів до навчальних предметів, стимулювання до роздумів, активного пошуку у Миколаївській загальноосвітній школі № 44 проведений тиждень початкової школи. Вчителями початкових класів обрана нестандартна форма його проведення — подорож до «Олімпу індивідуальності».

Про це повідомляє вчитель початкових класів А.О. Венгер:

«День української мови» об’єднав учнів початкової школи у флеш-мобі вишиванок «Перлина України». Учні 1-х та 2-х класів стали учасниками мовознавчої гри «Дзвенить струмочком рідна мова». Третьокласники та четверокласники взяли участь у грі-подорожі «Мова наша солов’їна – чиста, мов перлина», а також змагались у конкурсі «Золоте перо» на кращий твір-міркування».

«За традицією у “День математики“ проведена математична розвага «Усний рахунок із задоволенням», в якому учні 1-4 класів виборювали звання «Кращий обчислювач». Першокласники стали учасниками розважального шоу «Я люблю математику». Учні 2-х класів змагались в «Олімпіаді кмітливості». Третьокласників об՚єднав конкурс знавців математики та логічного мислення. З використанням інформаційних технологій провели інтелектуальний конкурс «Математика+інформатика» вчителі 4-х класів І.В. Курій та Я.В. Пугачова«.

«Формуванню навичок здорового способу життя сприяла участь учнів 1-А класу (вчитель А.О. Венгер) в усному журналі «Здоров’я – найбільший скарб», що був проведений із залученням фахівців – батьків. Молодші школярі більше дізнались про поняття «віруси», «бактерії», інфекційні хвороби та засоби профілактики».

«Флеш-моб «Я буду здоровим!» об՚єднав одночасно всіх учнів 1-4 класів. Динамічні руханки та запальні танці сприяли не тільки піднесенню емоційного настрою, а й формуванню потреби у заняттях фізичними вправами.

Щоб навчити дітей берегти здоров՚я, вчителями А.В. Гаврилюк, М.П. Трешнюк, О.О. Ляльковою, Я.В. Пугачовою з учнями проведена хвилинка фітотерапії «Щоб здоров´я мати, потрібно вітаміни вживати».

«Неповторними емоціями був насичений «День природи». Молодші школярі стали учасниками свята-подорожі «В усі пори прекрасна земля» (1 класи), КВК «Цей загадковий дивосвіт» (2 класи), брейн-рингу «Знавці природи» (3-4 класи). Агітбригада 3-Б класу виступила перед молодшими школярами із закликом бережного ставлення до води. Учні 3-А та 4-А класів вийшли з гаслом про збереження водних ресурсів на вуличну акцію «Станьмо на захист довкілля»».

«Вихованці групи продовженого дня (вихователь Л.С. Дементьєва) взяли активну участь в інтелектуальній грі «Розумники і розумниці», розважальній грі «Подорож математичним океаном», грі-подорожі «Мандрівка в країну Здоров’я», годині милування природою «Шумлять дерева мого краю». Найцікавішою стала гра «Впізнай за смаком овоч та фрукт»».

«Виявленню та підтримці талантів, розвитку креативності, нестандартності молодших школярів сприяло проведення фестивалів: талантів «Країна мрій-2018» та дитячої творчості «Дотик до чуда».

Таким незабутнім і цікавим виявився для учнів початкових класів шлях до своєї вершини Олімпу індивідуальності», — йдеться у повідомленні.

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали:
Навчальний рік для учнів шкіл Корабельного району розпочався з Олімпійського тижня

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Если хоть на половину написанного воплотить в жизнь - наши дети будут всесторонне развиты с интелектуальной "почвой" под ногами .

  2. Бедные дети, спасибо тем кто хоть на немного пытается их оградить от реальности в колонии где им придется влачить свое существование с тоской вспоминая что они двигались "к Олимпу" . В этой проклятой колонии к "Олимпу" идут только те кто имеет миллионы в кармане и убивает себе подобных.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button