Общество

«Хочемо легалізувати криптовалюту», – Департамент кіберполіції

Легалізація криптовалют дозволить кіберполіції зробити цей вид ділової активності контрольованим.

Про це в ефірі «Радіо Свобода» у програмі «Деталі» заявив заступник начальника Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак.

«Що стосується криптовалют, зараз ми розробили ряд пропозицій, винесли це питання на рівень уряду і хочемо криптовалюту легалізувати, щоб вона була підконтрольна. За допомогою цієї валюти здійснюється чимало злочинів: продаж наркотиків, зброї і таке інше», – повідомив Гринчак.

https://www.facebook.com/olya.komarova/videos/1826796140726390/

«Дуже часто до нас звертаються із заявами про викрадення криптовалюти. Існують шахрайські схеми, коли власник електронного гаманця надає доступ шахраям до своїх акаунтів, і вони переводять десятки тисяч доларів на інший гаманець. Цей вид злочину можна кваліфікувати як шахрайство із використанням електронно-обчислювальної техніки. Людина ошукана, вона перерахувала якісь електронні кошти за якісь послуги і взамін нічого не отримала – це чисте шахрайство», – додав заступник начальника Департаменту кіберполіції.

Нині в Україні Національний банк, Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку й Національна комісія з регулювання ринків фінансових послуг не визнають криптовалюту платіжними засобами. Це питання ніяк не врегульоване на законодавчому рівні.

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали:
“Мобильники” украинцев атакует вирус, ворующий банковские данные, – киберполиция

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Может давайте теперь всех кто имеет компьютер и налогами облагать? А потом налог на воздух введем, легализуем проституцию и казино. Будем как на западе жить, щачем на та эуропа.

  2. Криптовалюта у нас не приживется хоч легализуй хоч нет сильно курс скачет у биткоина наши такого не любят баксы или евро вот наша валюта

  3. да вообще прогназируют что биткоин вообще ничего стоить не будет , он итак уже с 17 до 6 упал

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button