Происшествия

На Луганщині українських прикордонників обстріляли з території РФ, - штаб АТО

ЗАЯВА ПРЕС-ЦЕНТРУ ШТАБУ АТО

Сьогодні, близько 12:30, з району населеного пункту Ушаковка (територія Російської Федерації) було здійснено провокативний обстріл із застосуванням стрілецької зброї в напрямку підрозділів, які забезпечують охорону Державного кордону України. Військовослужбовці не постраждали. Вогонь у відповідь не відкривався.

Наголошуємо, що цей обстріл з прилеглої території грубо порушує режим Державного кордону та наражає на небезпеку життя військовослужбовців.

Станом на 18:00 8 лютого 2018 року:

Від початку доби, у районі проведення АТО, зафіксовано 4 обстріли з боку російсько-окупаційних військ.
На Донецькому напрямку противник зосередив свою вогневу активність на приморській ділянці нашої оборони. Зокрема, незаконні збройні формування порушили Мінські домовленості та застосували 120-мм міномети неподалік Широкиного. З мінометів калібру 82-мм та гранатометів противник вів вогонь поблизу населених пунктів Піски та Водяне.

Унаслідок ворожого вогню на Приазов’ї отримав бойове травмування один військовослужбовець Збройних Сил України. Його було оперативно доставлено до військового госпіталю та надано необхідний обсяг лікарської допомоги.

«Водночас слід відзначити, що представники російсько-окупаційних військ продовжують прикривати халатність та безвідповідальність своїх бойовиків міфічними обстрілами з боку сил антитерористичної операції. Так, 7 лютого, вони заявили, що українські військові застосовуючи артилерію калібру 152-мм обстріляли селище міського типу Вергулівка, що на Луганщині.

Розвідкою штабу АТО встановлено, що шкоду місцевим мешканцям було нанесено внаслідок детонації боєкомплекту та розльоту уламків артилерійських снарядів через недотримання бойовиками правил пожежної безпеки. Окрім того, виявлено факт приховування втрати кількох одиниць ствольної артилерії», — йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.

Читайте новини першими

Связанные статьи

7 комментариев

  1. Очередная ложь Украинских властей,что бы вызвать больше вражды и гнева в отношении другого народа.

  2. Дело пахнет очередным куском автобуса и поездкой Мальдивского жида за баблом к Меркель и МВФ.

    Все просто, когда алкашу не наливают - у него начинается ломка и он способен на любые подставы и провокации ради 100гр. А кредита в этом году не предвидится, а новые супер крылатые ракеты опробованы, а военным платить не чем, да и пенсионеры силовики в дупе. Тут не на такие дела пойдешь когда на следующую поездку на Мальдивы бабло надо.

  3. Так что же делать сквозь луганскую область ракеты летят так мы с рф воюем или или с луганской областью

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button