Общество

Незвичайний урок у школі Корабельного району: юні дослідники на шляху до геніального відкриття

1 лютого 2018 року у Миколаївській школі №29 (Корабельний район) був проведений показовий урок фізики у 8-му класі для слухачів курсів підвищення кваліфікації вчителів фізики та астрономії (МОІППО, куратор групи — Олена Лискович).

Про це розповіла на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook вчитель фізики Світлана Братошевська:

«У своїй роботі надаю перевагу дослідницьким методам навчання. Тому основною тезою уроку-дослідження «Джерела струму» є: «Все, що я пізнаю, я знаю, для чого це мені треба і де і як я можу ці знання застосувати».

Поповнена скарбничка фізичного кабінету моделями різних джерел струму, які створили власноручно до уроку Серьогін Анатолій, Федяй Нікіта, Гулак Андрій, Гайченко Максим.

Наймолодшим учасником на уроці був третьокласник Висоцький Захар (учителька Ирина Кухаренко) , який працював у парі з Серьогіним Анатолієм над конструкцією власної моделі джерела струму.

Найпростіший гальванічний елемент можна виготовити в домашніх умовах. І це продемонстрували Раков Михайло та Гайдай Руслан«.

«Лепбук це інтерактивна папка для учнів. В процесі роботи з тематичними матеріалами діти вчаться проводити спостереження, виконувати завдання, вивчають і закріплюють інформацію.

Учениці Чернєнко Анастасія, Статкевська Анна, Пак Арина, Бєлкіна Аліна результати своєї роботи висвітлили у лепбуці «Жива електрика».

Завдяки участі у Всеукраїнській програмі «Демократична школа» (тренери Vitaliy Pivtorak, Natalja Markus), використанню вправ із посібників «Компас», «Компасіто», учні Білий Артем і Шевчук Павло провели дискусійну бесіду про активну громадянську позицію у вирішенні проблем суспільства, відповідальності кожного щодо утилізації батарейок», — розповіла Світлана Братошевська.

«Доречно використано ресурси інтерактивної дошки для актуалізації, закріплення знань учнів.

Наприкінці уроку, учні на свій розсуд мали доповнити фразу видатного винахідника Томаса Едісона: «Геніальні відкриття – це 1% таланту і 99%…» (праці). Цей вислів стосується і наших восьмикласників та третьокласників, юних дослідників, мейкерів», — йдеться у повідомленні креативної вчительки.

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали: “Робити дітей щасливішими – наше заповітне бажання”. У школі в Корабельному районі відкрилась книжкова лабораторія

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button