ОбществоПроисшествия

Разом святкували день народження на пляжі у Корабельному районі: гість-"атошник" побив палицею чоловіка та мати іменинниці

18 січня 2018 року у Корабельному районному суді міста Миколаєва суддею Оленою Кутурлановою було винесено вирок за матеріалами кримінального провадження щодо обвинувачення стропальника ВАТ «Нові технології».

Розглядаючи цю справу, суд встановив, що 06.07.2017
обвинувачений, знаходячись на пляжі «Чайка», що розташований поблизу будинку №1 по вулиці Новобудівній у м. Миколаєві, в ході конфлікту, який виник із родичем потерпілої, умисно наніс останній не менше одного удару палицею в область лівої руки, чим заподіяв тілесні ушкодження у вигляді рвано-скальпованої рани і синця лівої ліктьової ямки.

У судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні злочину визнав повністю та показав, що 06.07.2017 (приблизно о 16:00), перебуваючи на пляжі в Корабельному районі, він приймав участь у святкуванні дня народження доньки потерпілої. Під час відпочинку між ним та чоловіком доньки потерпілої виник конфлікт, в ході якого він взяв палицю та умисно почав наносити удари по тулубу названого чоловіка, якого стала захищати мати іменинниці. Тоді обвинувачений згаданою палицею наніс декілька ударів в область руки потерпілої.

Судом встановлено, що обвинувачений брав безпосередню участь в АТО на сході України, отримав статус учасника бойових дій, що підтверджується матеріалами кримінального провадження. Обмежень щодо застосування відносно обвинуваченого амністії, передбачених ч. 4 ст. 86 КК України, ст. 4 Закону України «Про застосування амністії в Україні» та ст. 9 Закону України «Про амністію у 2016 році», судом не встановлено, амністія до нього раніше не застосовувалась. За таких обставин суд вважає, що на обвинуваченого поширюється дія Закону України про амністію. Крім того, Корабельним райсудом встановлено, що обвинувачений раніше не судимий, та хоч і не одружений офіційно, але має на утриманні малолітню дитину.

Враховуючи наведене, суд ухвалив:

«Обвинуваченого визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 125 КК України та призначити йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень.

На підставі ст.2 Закону України «Про амністію у 2016 році» від 22.12.2016 року, який набрав чинності 07.09.2017 року, звільнити обвинуваченого від відбування призначеного покарання.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до Апеляційногосуду Миколаївської області через Корабельний районний суд м.Миколаєва протягом тридцяти днівз дня його проголошення.

[do_widget id=text-16]

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button