Экономика

Махінації з ремонтом суден викрила СБУ у Миколаєві: заводу Новінського на 3 роки заборонили брати участь у тендерах

Співробітники Служби безпеки України викрили на Миколаївщині оборудку зі спроби монополізації надання послуг з ремонту державних суден. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що менеджмент структурного підрозділу однієї з фінансово-промислових груп протягом 2017-2018 років двічі грубо порушував вимоги чинного антимонопольного законодавства. Під час участі у торгах на закупівлю послуг з ремонту суден держпідприємств воднотранспортної галузі комерсанти свідомо порушували умови конкурсів.

Співробітники СБ України задокументували, що ділки для перемоги у тендерах на загальну суму вісім з половиною мільйонів гривень узгоджували дії з іншими учасниками торгів.

Вони також приховали факт попереднього притягнення до відповідальності за порушення чинного законодавства у сфері економічної конкуренції.

За матеріалами СБУ процедури торгів скасовані державними замовниками.

На підставі рішення Антимонопольного комітету України структурному підрозділу фінансово-промислової групи обмежена участь у державних закупівлях до 2021 року.

[do_widget id=text-16]

 

За словами співрозмовника інтернет-видання «Преступности.НЕТ» в Антимонопольному комітеті, йдеться про Миколаївську верф компанії «Smart Maritime Group» (колишній «Чорноморський суднобудівний завод» — ПН), яка входить в «Смарт-Холдинг» олігарха і народного депутата Вадима Новинського.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button