Общество

"Крадіжка кришок люків – це національна проблема", - «Миколаївводоканал» просить повідомляти про відкриті колодязі

«Крадіжка кришок люків оглядових колодязів – це проблема національного масштабу.

Відкритий колодязь – це не лише шкода завдана підприємству, а й реальна загроза для життя людини, особливо у зимовий період, коли небезпечні колодязі припорошені снігом. І ця проблем актуальна для всіх міст України так само як і для Миколаєва», — йдеться у повідомленні МКП «Миколаївводоканал» на сторінці підприємства в соціальній мережі Facebook.

У 2017 році МКП «Миколаївводоканал» накрив кришками майже 800 колодязів. Деякі з них були замінені через пошкодження, а всі інші були викрадені. За 2017 рік МКП «Миколаївводоканал» написав 13 заяв до поліції про крадіжку кришок люків, та лише одна справа дійшла до суду.

На балансі МКП «Миколаївводоканал» знаходиться 20 тисяч водопровідних колодязів, та 50 тисяч колодязів мереж каналізації. Щодня працівники підприємства обстежують мережі для виявлення відкритих колодязів.

Допомагають і мешканці міста, повідомляючи про небезпеку у соціальних мережах та телефоном диспетчерську службу. Однак все одно залишаються відкриті колодязі, що створюють небезпеку для жителів.

Строк експлуатації кришок колодязів різниться в залежності від матеріалу, з якого вони виготовлені. Для чавунних та полімерних люків – 50 років, для залізобетонних – 30, тому, якщо знизиться кількість викрадених кришок, проблема відкритих колодязів стане набагато менш відчутною.

На 2018 рік МКП «Миколаївводоканал» потребує 910 та 460 полімерних кришок для того, щоб накривати відкриті колодязі.

«МКП «Миколаївводоканал» нагадує, що крадіжка кришок оглядових колодязів є злочином і карається законом!

Також ми просимо повідомляти про відкриті колодязі за тел: 24-01-13, 24-20-63, 24-02-76, або на офіційній сторінці підприємства у соціальній мережі Facebook МКП «Миколаївводоканал»», — йдеться у повідомленні підприємства.

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали:
“Проветриваются или ждут своих жертв?” – житель Корабельного района о полуприкрытых люках

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button