Происшествия

6 дітей та 1 дорослий за добу потрапили до Миколаївських лікарень: почастішали випадки отруєння чадним газом

За минулу добу до обласної дитячої клінічної лікарні з отруєнням чадним газом та продуктами горіння госпіталізовано 6 дітей та одного дорослого. На щастя, всі постраждалі живі.

Про це повідомляє Управління охорони здоров’я Миколаївської облдержадміністрації.

Перший виклик до «швидкої» надійшов о 22:09. Від отруєння постраждали восьмимісячний хлопчик, десятирічна дівчинка та їх матуся.

О 01:49 надійшов другий виклик з Мішково-Погорілово – постраждали троє діточок: шестирічний та дванадцятирічний хлопчики і дівчинка (три роки і чотири місяці). Старший з хлопчиків поступив у важкому стані, але до ранку його було стабілізовано.

Станом на ранок 31 січня стан всіх пацієнтів стабілізовано, лікарі оцінюють його як середньої важкості.

У зв’язку з почастішанням випадків отруєння чадним газом у Миколаївській області, управління охорони здоров’я облдержадміністрації черговий раз звертає увагу всіх мешканців області, що у холодну пору року зростає небезпека отруєння чадним газом та продуктами горіння.

«Просимо вас особисто бути уважними та обережними та поширити цю інформацію серед оточуючих!

Довідково: чадний газ (окис вуглецю) – безколірний газ без запаху.

Головна небезпека полягає у тому, що чадний газ через легені швидко проникає в клітини крові, замінює собою кисень, що міститься в еритроцитах. Внаслідок цього в організмі виникає кисневе голодування – гіпоксія.

Основними симптомами та ознаками отруєння є:

— головний біль та нудота, задуха;
— спостерігається затьмарення свідомості, м’язова слабкість;
— почервоніння шкіри обличчя та рук.

Це дуже важливо! У разі виявлення ознак отруєння чадним газом необхідно негайно викликати швидку медичну допомогу та негайно вийти (або винести потерпілого) на свіже повітря.

Управління охорони здоров’я облдержадміністрації спільно з навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Миколаївської області бажає здоров’я та ще раз нагадує заходи з профілактики отруєння чадним газом», — йдеться у повідомленні управління.

[do_widget id=text-16]

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button