Общество

Відбулося перше випробування української крилатої ракети

Сьогодні відбулися успішні перші льотні випробування нової ракетної техніки — української крилатої ракети наземного базування, яка здатна точно уражати наземні та морські цілі. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після завершення випробувань.

За його словами, це повністю українська розробка конструкторів державного підприємства «ДержККБ «Луч» у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами ОПК України.

Про це до редакції «Корабелів.Інфо» повідомила прес-служба Турчинова.

«Під час випробувань, які відбулись успішно, перевірялися льотні характеристики та робота систем ракети», — пояснив Секретар Ради нацбезпеки.

Олександр Турчинов також повідомив, що РНБО України, яка координує національну ракетну програму, поставила задачу «розробити комплекси крилатих ракет не тільки наземного, але і також морського та повітряного базування».

«Дальність дії наших крилатих ракет та їх бойове спорядження не суперечать підписаним Україною міжнародним угодам для такого виду зброї», — додав він.

«Для України це дуже важлива подія, тому що після тотального роззброєння української армії відповідно до Будапештського Меморандуму, на озброєнні Збройних Сил України не залишилося жодної крилатої ракети», — повідомив О. Турчинов.

«Сьогоднішніми випробуваннями ми відкрили новий етап ракетної програми, відповідно до якого наші Збройні Сили повинні отримати потужні високоефективні крилаті ракети, здатні на великій відстані точно вражати ворожі цілі», — наголосив Секретар РНБО України, підсумувавши, що ракетні комплекси такого класу «є важливим фактором стримування агресора».

Нагадаємо, ми писали: Украина показала новый реактивный гранатомет

[do_widget id=text-16]

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

19 комментариев

  1. Пиндец нашим пенсиям и заработным платам, ненька втягивается в гонку вооружения, вернее Петя и Турчин хорошо подмолотят на гос заказах. Следующим шагом будет создание новых танков, самолетов и пошло поехало. Лучше бы в НАТО вступили, а так деньги будут с народа тянуть на мифическую угрозу.

    1. Ну вон польша в нато, закупила у штатов 40 крылатых ракет за 250 млн. - по 6,25 млн за ракету. Когда их стоимость 850 тыс. почти 5.5млн. платится дань америкосам за наладку и установку ракет.
      в итоге переплатили 6млрд. грн. налогов, на которые можно было напаять порядка 300 крылатых ракет такого плана как та что тут планируется к запуску. Из которых 290 уйдет на экспорт, и даже с самыми черными откатами, в бюджет поступит какая-то часть денег. Не убыток всеже.

      1. Та мне их дяки до одного места. Главное чтоб такие ракеты попадали по двуглаво петушиным офицерам.

  2. «Для України це дуже важлива подія...», – повідомив О. Турчинов.

    Тим часом НТН повідомляэ, що
    "у селі Львівка, що на Золотоніщині, чоловік уже кілька років їсть собак і нічого поганого в цьому не вбачає...
    Дмитро Рябчун ніде не працює, бо має проблеми із здоров'ям. Тому вимушений їсти собак, бо грошей на звичайні харчі немає. Він навіть цитує Конституцію:

    - Стаття 3 Конституції України гласить - життя і здоров'я людини є найвищою цінністю для держави. Но не собаки. Я більше 20 собак з'їв."

      1. Поясняю: Дмитро Рябчун більше 20 собак з’їв, а до О. Турчинова не дістався. Біда! Постраждали невинні тваринки.

  3. Україна завжди славилася ракетобудуванням . При нормальному керівництві країною ( а не корупційному як зараз) ми могли б клепати крилаті ракети як сосиски .

  4. Это конечно всё хорошо. Но почему Штаты как главные и подпевающая им Ельцинская Россия разоружили нас основательно: заставили уничтожить С-200(очень эфективные для любого вида авиации, если брать оставшиеся С-300 ниже 1,5км слепые), более 300 стратегических бомбандировщиков, 1450 различных видов ракет носителей ядерного заряда, Горбачев(чей он был агент?)по заказу взорвал нашу самую современную и мощьную ЧАЭС которая имела возможности обогащать уран для оружейных целей и для нужд АЭС, заставляли распродавать самую современную и боеспособную военную технику, разорили наш ЮЖМАШ и все остальные заводы. А теперь нам начинать сначала, нужна уйма денег в долг, представляете на какие деньги влетела Украина, это в сотни раз больше чем нам давали и будут давать в долг и заберут позже землёй. Кто за это ответит?! Если дальше их всех слушать они же нас погубят.

  5. Я не развожу панику. Просто призываю всех анализировать и делать выводы, чтобы нами больше не пользовались.

    1. Хом'ячок написав : "чтобы нами больше не пользовались."

      Нами це ким ? Докладніше будь ласка .

  6. Если просто факты: с Россией мы все это нажили. А в дружбе со Штатами только пока теряем и нищаем.
    Хотя Штаты нам вроде как друзья. Не парадокс ли?

    1. Хом'ячок написав : - " А в дружбе со Штатами только пока теряем и нищаем."

      Справді втрачаємо території , які привласнила все та ж таки Росія з якою ми щось нажили .

    2. А потому что настолько дурные, что выбрали на свою голову компрадоров, которые по дешёвке сбывают Украину заокеанским толстосумам оптом и в розницу. В отличие от той самой же России.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button