Общество

Школярі Корабельного району відшукали «Праведника Світу»

Голокост – лихо століття.

Історію неможливо повернути назад, але необхідно розповісти про неї всю правду.

З нагоди Дня вшанування пам’яті жертв Голокосту, в Миколаївській школі № 29 для учнівської молоді, під керівництвом директора школи, вчителя історії та правознавства Лариси Грицюк та вчителя історії та правознавства Євгенія Мороза, пройшла година пам’яті «Голокост — лихо століття».

«Педагогічний колектив виховує у своїх учнів толерантне ставлення до людей різних національностей, постійно наголошуючи, що життя людини найвища цінність.

Ціннісне ставлення до себе, людей, почуття гуманності та формування толерантності у міжнаціональних відносинах пріоритетні напрямки формування сучасної особистості.

Вчитель історії Євген Олександрович Мороз познайомив присутніх із поняттям «Праведник Світу». Таке звання присвоювали не євреям, які рятували від загибелі євреїв. 2272 українці носять почесне звання Праведник Світу. Євген Олександрович звернув увагу, що учнями було проведено дослідження, в результаті якого вони дізналися, що в Корабельному районі проживає Безверхня Тетяна Іванівна, яка теж носить звання «Праведник Світу».

Шкільний бібліотекар Криницька Ольга Костянівна розповіла школярам про літературні твори, в яких описано події тих років», — про це повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook директор школи Лариса Грицюк.

Учні школи вшанували пам’ять жертв Голокосту хвилиною мовчання і завершили захід словами «Наше покоління зробить все можливе, щоб жахіття Голокосту більше ніколи не пережило людство».

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали: “Робити дітей щасливішими – наше заповітне бажання”. У школі в Корабельному районі відкрилась книжкова лабораторія

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button