Экономика

Збільшиться кількість суднозаходів до портів Миколаєва: тепер можна і 230-метровим

18 січня 2018 року Міністерство юстиції України зареєструвало під номером 76/31528 Наказ Міністерства інфраструктури України від 02.01.2018 р. № 2, яким затверджено зміни до Правил плавання і лоцманського проведення суден у північно-західній частині Чорного моря, Бузьку-Дніпровсько-лиманському та Херсонському морському каналах.

Про це повідомив колишній заступник Голови Укртрансбезпеки, а нині виконуючий обов’язки Голови Державної служби морського та річкового транспорту України Дмитро Петренко.

«Нарешті перемога!

Майже три роки не вдавалося досягти порозуміння та узгодженості щодо деяких положень Правил плавання і лоцманського проведення суден північно-західній частині Чорного моря, Бузько-Дніпровсько-лимананському та Херсонському морському каналах, але за останні 6 місяців Державною службою України з безпеки на транспорті за ініціативою колишнього заступника Голови Укртрансбезпеки, а нині виконуючого обов’язки Голови Державної служби морського та річкового транспорту України у тісній співпраці з Міністерством інфраструктури України, ДП «Адміністрація морських портів України» та іншими заінтересованими сторонами нам вдалося завершити цю роботу.

Наказом Міністерства інфраструктури України від 02.01.2018 № 2 затверджено зміни до Правил плавання і лоцманського проведення суден північно-західній частині Чорного моря,Бузьку-Дніпровсько-лиманському та Херсонському морському каналах зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18.01.2018 № 76/31528.

Зміни направлені на збільшення максимальних габаритів суден,які можуть рухатись каналами, це зокрема:

— збільшення максимальної довжини судна для Бузько-Дніправсько -лиманському та Херсонському морських каналах з 215 до 230 метрів;

— збільшення габаритів суден, підлягають обов`язковому буксирному супроводі;

— дозвіл на рух танкерів у темний час доби;

— дозвіл на забровкове плавання на 13 коліні для суден з осадкою до 4,0 метрів.

Підкреслюємо, що відповідні зміни дозволять збільшенню суднозаходів, та перевалки вантажів до морських портів Миколаїв, Херсон, «Ольвія» та усіх річкових портів Дніпра.

Це сприятиме розвитку для держави в цілому та поліпшення умов для ведення бізнесу,пов’язаного з морегосподарським комплексом», — написав у facebook Дмитро Петренко.

Нагадаємо, ми раніше повідомляли:
Стивидорная компания “Ольвия” побила свой абсолютный рекорд по переработке грузов

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. ... збільшенню суднозаходів, та перевалки вантажів до морських портів Миколаїв, ... ?!?
    Ну капец! Теперь зерновозы добьют оставшиеся дороги в городе. А на наказ строить объездную дорогу у Міністерства інфраструктури України не хватило бумаги?
    Зато можно ожидать и положительные результаты - в Николаеве будут самые жирные голуби!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button