Общество

"Нічний світ тварин" і не тільки планують створити у Миколаївському зоопарку

Зоопарк у Миколаєві налічує 116 років та вважається одним з найкращих в Україні. Для гостей міста зоопарк є обов’язковим місцем відвідування, тому у пріоритеті для керівництва закладу створити максимально комфортний простір для утримання тварин та умови для дозвілля відвідувачів закладу.

Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення міської ради.

Про особливості догляду за мешканцями зоопарку у зимовий період та майбутні плани розповів у коментарі директор Миколаївського зоопарку Володимир Топчий.

— Щорічно місто виділяє кошти на поточне утримання зоопарку — це часткова оплата кормів, комунальних послуг, зарплата співробітників. Підготовка до зими почалася ще з літа. Наразі усі тварини забезпечені повноцінним харчуванням та почувають себе добре, — сказав Володимир Топчий.

Також керівник закладу прокоментував ситуацію з умовами перебування лисиць у зоопарку, — у наступному році для них планується побудувати новий сучасний вольєр. Зазначимо, що на даний момент вольєр для лисиць — одна з найстаріших будівель в зоопарку, яка потребує реконструкції. За попередньою оцінкою, на її капітальний ремонт необхідно понад 5 млн. грн.

— Часто небайдужі миколаївці приносять в зоопарк лисенят, єнотовидних собак, які постраждали від укусів інших тварин або були знайдені на вулиці і потребують допомоги. Ми проводимо реабілітацію тварин, а також думаємо, як забезпечити їм комфортні умови для проживання в зоопарку. Всі лисиці живуть в спеціально обладнаних вольєрах, вони чисті та доглянуті. Наше головне завдання сьогодні — поліпшити умови утримання тварин, облаштувати вольєри, знайти нових і цікавих особин, — зазначив керівник зоопарку. — За рахунок коштів з міського бюджету ми придбали огорожу для нового вольєра, де будуть мешкати лисиці. Крім того, зроблено проект вольєра для коней і верблюдів, будівництво буде коштувати приблизно 16 млн. грн. Планів багато, але безумовно, їх реалізація залежить і від обсягів фінансування.

Є на меті створити і нові експозиції у Миколаївському зоопарку. Так, за рахунок коштів від господарської діяльності зоопарку планується завершити реконструкцію зимових вольєрів у відділі орнітології та омолодити колекцію тварин.

— У 2018 році зоопарк поповниться новими тваринами, рішення європейського координатора вже отримали. Також у 2018 році плануємо зробити нову експозицію «Нічний світ тварин», на даний момент проводимо підготовчу роботу, — резюмував керівник закладу.

В день урочистого святкування 116-річчя зоопарку відкрили новий літній вольєр для екзотичних черепах.

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали: В Николаевском зоопарке родился белый медвежонок

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Очень интересно . Многие животные ведут ночной образ жизни , и увидеть их бодрсвующими можно только ночью . Но такая опция в зоопарке будет популярна летом , особенно среди молодежи .

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button