Общество

"Мовчати не будемо!" Невдоволена ходом конкурсу проектів мешканка Миколаєва - про те, як "міськрада знищує ініціативи громадян"

 

Мешканка міста Миколаєва Анна В. надіслала до редакції «Корабелів.Інфо» листа про те, «як міська рада знищує ініціативи громадян», стосовно конкурсу проектів, поданих на розгляд до експертної ради так званого «Громадського бюджету«.

Нагадаємо: лише 76 проектів з поданих 117 були допущені експертною радою до відкритого голосування миколаївців.

Наводимо повністю текст авторки вищезгаданого листа:

«11 січня  2018 року відбулося чергове засідання експертної ради за проектом «Громадський бюджет Миколаєва» в стінах міської ради.

Я вперше потрапила до такого зібрання, що відбувалося у кімнаті 163. Але побувши деякий час разом з подругою – авторкою одного з проектів, покинула це зібрання, впевнившись, що які б ініціативи не висувались – думка громадян буде враховуватися в останню чергу.

Що кинулося в очі? По-перше, абсолютна некомпетентність так званої «експертної ради», де склалися свої групи впливу зацікавлені в протягуванні лобіюємих проектів з подальшою корупційною метою. Я вже чула, що деякі депутати Миколаївської міської ради навіть «депутатські» так гарно освоюють через підконтрольні фірмочки, що половина (!) коштів осідають в їхніх кишенях. І жодна прокуратура не переймається тим, щоб перевірити, чи законно використовуються депутатські  кошти? Так і тут.

По-друге, дійсно цікаві і малобюджетні проекти відкидаються за надуманими причинами, щоб протягнути великобюджетні, де ховається більше можливостей для корупційної складової.

Дивіться: миколаївцями подано на конкурс 117 проектів, з них – 64 – великих, 52 — малих, більш ніж на 50 млн.грн. Причому 90% з них поступили через райадміністрації в останні дні. А передбачених коштів – всього 10 мільйонів. Як ви вважаєте, що краще: «купити раків за 3, але побільше, чи за 10, але поменше»?, тобто краще ж зробити більше малих проектів, ніж великих, щоб не вбивати ініціативу городян, щоб люди впевнились, що їх чують!

Велике враження на мене справив якийсь чолов’яга в піджаку з суворим виразом обличчя. На початку засідання він намагався грамотно переконати «експертну раду» в тому, що треба економити електроенергію в місцях загального користування, тобто, в під’їздах, забезпечивши безпеку передачі електроенергії від електрощитів до квартир громадян, бо в старих будівлях ці електрощитові вигоряють. Проект його був копійчаний, десь в районі 100 тис.грн., але якась депутатська особа  з «експертної ради» самовпевнено заявила, що цим хай займається департамент ЖКГ. І більшість відхилила цей проект, який можна було б втілювати не лише в одному п’ятиповерховому будинку, а в усьому місті.

Майже за такими ж ознаками відхилили і проект моєї подруги. Тож, товариство, про яку громадську ініціативу тут йдеться, коли замість голосування мешканців міста долю проектів вирішує незрозуміла «експертна рада» з корумпованих депутатів, байдужих «фахових спеціалістів», безглуздих грантоїдів і подекуди розумних людей, які сидять собі мовчки.

А ми, як громадськість, мовчати не будемо! Я запропонувала своїй подрузі та пропоную всім тим авторам відхилених проектів, за якими стоять сотні громадян:

По-перше – подавати до суду на Департамент економічного розвитку Миколаївської міської ради (керівник Тетяна Шуліченко), який порушує Положення про конкурс, який сам же й розробив (скріншоти Положення ми маємо, тому змінити там вже нічого не вдасться) з вимогою скасувати результати конкурсу у зв’язку з порушенням Положення про конкурс.

По-друге – якщо вони своєю вузькою корумпованою групою таки встигнуть роздерибанити 10 мільйонів наших з вами коштів міського бюджету – вимагати від правоохоронних органів перевірити кожну витрачену копійку, щоб дати корупціонерам по руках.

По-третє, Тетяні Казаковій треба активніше проводити політику по скороченню роздутого апарату міськвиконкому, де більшість не відповідає професійним вимогам, а деякі взагалі не знають, чим зайнятись в робочий час.

Як на мій погляд, то я б допустила на голосування мешканців міста всі проекти, оформлені належним чином. Бо якщо слоган конкурсу: «Це твоє місто», то і вирішувати долю проектів повинні самі громадяни«.

Нагадаємо: серед відхилених експертною радою проектів — запропонований мешканцем Корабельного району Сергієм Параскуном, великобюджетний, стосовно створення у парку «Богоявленський» табору з військово-патріотичного та національно-свідомого виховання «Богоявленська січ».

[do_widget id=text-16]

 

Повний перелік (список) проектів, які отримали позитивну оцінку за результатами розгляду експертною групою з питань Громадського бюджету м. Миколаєва та допущені до відкритого голосування, можна побачити ТУТ.

Читайте новини першими

Связанные статьи

11 комментариев

  1. Это токо начала возвращения рыгов к власти! Казакова ещё покажет городу где раки зимуют. За хабари будет раздавать кресла папередниками. А у папередников денег!!!! Городу очень нужны уже выборы.

  2. Простые граждане хотят конкурировать с профессинальными коррупционерами? Иная простота хуже воровства...

    1. Действительно, такая наивная женщина! Она думает, что простого человека подпустят к кормушке? Ха! Проекты простых людей нужны только для создания конкуренции, а все уже расписано и распилено.

  3. по причине постоянного дерибана бюджета общины рыгами никакие проекты направленные на экономию средств в работу не пойдут. Проталкивать будут проекты через которые будут отмыты бабки опять же для рыговского кодла. Пока не начнется массовое истребление рыговского кодла и их семей ничего хорошего не будет.

    1. Все верно! Пока илюки, жуки, дятлы, кругловы, энтины, романчуки, копейки крутятся в Украине на награбленном порядка никогда не будет! А самое страшное, что эти урки лезут к власти!!!

  4. Уважаемый злой патриот остальные провластные партии дерибанят никак не меньше ж-опоблока
    Просто те давно а эти недавно но принципиальной разницы не вижу

  5. Для того Сенкевичу и объявили импичмент,чтобы Казакова рулила в гор.совете и подтягивала снова своих бывших ворюг к кормушке.Я не одобряю мэрство Сенкевича,но те кто рулит сейчас временно,их всех перевешать нужно на столбах в центре города.А потом,повесить тех кто придёт на их похороны.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button