Экономика

"З яким буде не соромно": техніко-економічне обґрунтування концесії ДП «СК «Ольвія» буде готове в I півріччі 2018 р.

Перші повноцінні техніко-економічні обґрунтування концесії ряду об’єктів інфраструктури будуть готові в І півріччі 2018 року, — повідомив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян в інтерв’ю агенції «Інтерфакс-Україна».

«Проблема в тому, що ми не маємо жодного документу по жодному державному об’єкту, є максимум тізери чи презентації, а жодного ТЕО немає», — сказав Міністр інфраструктури.

Також він зазначив, що перші ТЕО концесії будуть розроблені для 10-ти об’єктів, серед яких державні підприємства СК «Ольвія» та Херсонський МТП.

«Ці проекти вже підтримав Європейський банк реконструкції та розвитку, в Лондоні ми підписали відповідний лист і проектний документ. Тому, думаю, це будуть ТЕО, з якими буде не соромно йти до іноземних інвесторів, показувати і вести ґрунтовні предметні переговори», — додав Володимир Омелян.

Як повідомлялося раніше, 14 листопада 2017 року з метою розвитку державно-приватного партнерства (ДПП) в портовій галузі Мінінфраструктури та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) з групи Світового банку підписали меморандум про взаєморозуміння, згідно з яким IFC допоможе структурувати проекти концесії в українських портах «Херсон» і «Ольвія».

А 27 листопада 2017 року в м. Лондоні АМПУ і ЄБРР підписали Угоду про спільну розробку проектів концесії двох стивідорних компаній, у тому числі “Ольвії”.

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали:

«Мы ломаем стереотипы». Визит рабочей группы консультантов Проекта концессии на ГП «СК «Ольвия» (ВИДЕО);

Міністр інфраструктури В. Омелян: “Ми сконцентровані на залученні провідних портових операторів в українську економіку”;

Минэкономразвития Украины ожидает первые договоры по концессии госпредприятий в 2018 году

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button