ОбществоПроисшествия

Ще одна людина в Україні померла від кору

Стало відомо про ще одну смерть від кору: померла доросла людина. Відтак, у новому році від кору в Україні померли вже двоє людей.

Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я України.

Вже 14 випадків захворюваності на кір
зареєстровано в 2018 році на Миколаївщині

Медики нагадують: інкубаційний період кору (тобто період, коли симптоми ще не проявляються) становить 6 — 21 днів. Далі починається період захворювання з такими симптомами:

— висока температура,
— головний біль,
— нежить,
— сухий кашель,
— збільшення лімфовузлів,
— запалення слизової оболонки очей (сльозотеча, світлобоязнь, гнійні виділення),
— пронос та блювота.

На 4 — 5-й день хвороби з’являється червоний висип, який починається зі шкіри голови й обличчя, а згодом розповсюджується на все тіло. Хвороба із симптомами триває до 4 тижнів і більше.

Кір має серйозні ускладнення: захворювання може призвести до пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку — енцефаліту, інших серйозних ускладнень, а також до інвалідності та смерті.

На кір хворіють не лише діти, а і дорослі: під загрозою всі, хто не має щеплення. У разі контакту з хворим на кір негайно зверніться до лікаря.

Специфічного лікування від кору немає, але ви можете попередити захворювання. Єдиний надійний спосіб захиститися від кору – вакцинація.

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Тогда чего вы не сделаете карантин в школах и садах или они. Хотят чтобы ещё человек умер или ребёнок

  2. Нет никакой кори! Больные корью всегда были!Надо просто вакцину пихануть! Эслиб это былоб так серьезно то ввелиб корантин!

  3. Из летального случая в Одессе когда умерла 17 летняя девочка,ее Папа написал что она была привита в своё время,то есть, прививка не даёт вообще никакой гарантии и осложнения могут быть и у привитых.и что в 21 веке вылечить от кори нельзя уже?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button