Экономика

"Ми обіцяли – і ми зробили". З 1 січня 2018 р. ставки портових зборів знижено на 20%

Уряд підтримав пропозицію Міністерства інфраструктури щодо зниження ставок портових зборів: корабельного, канального, маякового, санітарного, якірного, причального та адміністративного на 20%, починаючи з 1 січня 2018 року.

Відповідне Розпорядження Уряду було погоджено під час засідання Кабінету міністрів України, яке відбулося 11 січня 2018 року, — повідомляють у Міністерстві інфраструктури.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян подякував Уряду за підтримку інфраструктурних реформ і наголосив на тому, що це рішення сприятиме підвищенню конкуренції українських портів у Чорноморському басейні:

«Ми обіцяли – і ми зробили. Дякую Уряду за підтримку такої важливої ініціативи. Ми розраховуємо на комплексний ефект від впровадження такого рішення: здешевлення логістики, збільшення обсягів перевалки вантажів українськими портами, підвищення їх конкурентоздатності, і як наслідок – повноцінне включення України до міжнародних транспортних коридорів, розвиток Нового Шовкового Шляху».

Володимир Омелян підкреслив, що зниження ставок портових зборів є першим кроком, але не останнім:

«Ця перемога є важливою, але разом з тим – проміжною. Ми будемо знижувати збори і надалі».

Крім того, передбачається, що, починаючи з 01.01.2018 р., виплата частини чистого прибутку, який відраховується ДП «Адміністрація морських портів України» до Державного бюджету, буде здійснюватися у розмірі 50%.

Керівник Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс підкреслив:

«Рішення про зниження портових зборів є важливою подією у портовій сфері, і, сподіваємось, такий крок Уряду назустріч портовому бізнесу у майбутньому позитивно вплине на фінансові показники галузі. Але це не є останнім кроком на шляху розвитку морської галузі України. Ми продовжимо рух до міжнародних стандартів. Водночас, зі зменшенням портових зборів знизиться і рівень відрахувань прибутку АМПУ до державного бюджету, що дає нам можливість не скорочувати обсяг інвестицій у розвиток портів».

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. Ну и зачем, вы что нам лудше сделали? по вашему они зп увеличет, да фиг там , только больше гребсти будут

    1. А они Вам лучше делать и не собирались, а вот себе прибыль как раз на этих 20% и поднимут, т.к. их же и сэкономят. Для этого и была затеяна вся эта движуха с понижением портовых сборов, работягам пыль в глаза пускают, обещают рост зарплат и работу, а сами этих самых работяг и обирают до нитки.

  2. «Ця перемога є важливою, але разом з тим – проміжною. Ми будемо знижувати збори і надалі».
    Сказал Омелян проверяя последние суммы поступлений на свои банковские счета в офшорах, после утверждения данного решения.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button