Происшествия

Смертельно отруїлися чадним газом дві мешканки Корабельного району

10 січня на лінію «101» від чергового Корабельного районного відділу Головного управління Нацполіції у Миколаївській області надійшло повідомлення про те, що підтвердився діагноз — отруєння чадним газом, який 7 січня у Корабельному районі м. Миколаєва забрав життя двох жінок 1955 та 1933 р.н.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Миколаївській області.

Як відомо, отруєння чадним газом може призвести до летального наслідку. Особливість полягає у тому, що газ не має ані запаху, ані кольору, а потрапляючи в кров, сполучається з гемоглобіном та робить його нездатним розносити кисень по організму. З медичної точки зору, такі симптоми, як: погіршення світлової та кольорової чутливості зору, погіршення слуху, головний біль, відчуття тиску можуть свідчити про небезпечну концентрацію цієї речовини в приміщенні.

При вищих концентраціях у людини відчуватиметься сильний головний біль, слабкість, запаморочення та нудота. І при наявності таких симптомів слід обов’язково вжити невідкладних заходів, щоб не дочекатись біди.

Рятувальники Миколаївщини наголошують:

«Шановні жителі та гості нашого краю! Надання першої допомоги при отруєнні чадним газом зводиться до першочергових наступних дій:

Постраждалого від впливу чадного газу необхідно швидше вивести на свіже повітря і негайно викликати медиків.

Усунути надходження чадного газу у приміщення, відкрити вікна для надходження свіжого повітря.

Ні в якому разі не можна запалювати світло або вогонь, тому що такими діями можна спровокувати вибух.

У разі втрати свідомості людини, слід негайно приступати до непрямого масажу серця з поперемінним виконанням штучного дихання, що триває до приїзду швидкої або його приходу до тями.

Більшість людей вважають, що вони застраховані від небезпек. Така самовпевненість — дуже серйозна помилка. Завжди необхідно дбати про власне життя, адже обережність та здоровий глузд ще нікому не завадили!»

Нагадаємо, ми писали: Молодая учитель Николаевской школы №1 ушла из жизни, отравившись угарным газом, не выдержало сердце и ее матери

[do_widget id=text-16]

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Это случайно случилось не на корабелов? А то я когда то снимал там квартиру и был отправился с супругой, а хозяйка квартиры не поверила , и сказала что не будет ничего делать....

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button