Общество

"Казкова фізкультура": вчителі школи в Корабельному районі творчо підходять до проведення уроків

Члени методичного об’єднання вчителів початкових класів Миколаївської загальноосвітньої школи № 44 стали учасниками методичного сузір’я «Впровадження інформаційних технологій, новітніх методик в роботі з дітьми».

Зокрема вчителі показали елементи програми М.Єфименка «Казкова фізкультура. Театр фізичного виховання». Спонукало педагогів школи до вивчення досвіду його презентація дошкільним навчальним закладом № 78, що відбулася у серпні на Педагогічному форумі «Освітній простір Миколаєва: досягнення та вектори розвитку у вимірах сьогодення». Про це повідомляє прес-центр школи №44.

Вчителі познайомились з нестандартними формами проведення уроків фізичної культури, оздоровчими методиками, практичними вправами, які забезпечують підвищення якості навчального процесу та сприяють підвищенню мотивації молодших школярів до занять, формуванню потреби у здоровому способі життя, розвитку емоційного інтелекту, вміння працювати в команді, що є актуальним у школі ХХІ століття.

Зацікавив творчий підхід педагогів, використання міжпредметних зв’язків. Адже вчителі стали досвідченими режисерами фізкультурних вистав; діти — головним акторами; вправи (рухові дії) — ролями; фізкультурне обладнання та інвентар — сценічними декораціями та атрибутами. А казкові сюжети — одним із найдоступніших видів передачі інформації дітям. У стислій ненав’язливій формі казка дала можливість повідомити дітям основні життєві цінності.

Отриманий досвід вчителі початкових класів із задоволенням використовують під час проведення ранкової гімнастики та фізкультхвилинок.


Калейдоскоп відкритих уроків завершено заняттям з йоги для вчителів початкових класів.

[do_widget id=text-16]

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button