Общество

У 2018 році 4 мільйони з бюджету оплатять за ремонт школи № 29 та 5 мільйонів - за ремонт сімейної амбулаторії у Широкій Балці

 

У четвер, 21 грудня, більшістю депутатських голосів був підтриманий проект рішення «Про міський бюджет міста Миколаєва на 2018 рік» під час засідання 32-ої сесії міськради.

Виконуюча обов’язки Миколаївського міського голови Тетяна Казакова під час брифінгу у п’ятницю, 22 грудня, розповіла про основні проекти, які буде реалізовано в місті в 2018 році.

Про це повідомляється на сайті Миколаївської міської ради.

Пропонуємо детальніше ознайомитися з пріоритетними завданнями міста на наступний рік:

Соціальний напрямок:

«Перед місцевою владою стоїть завдання відкрити середню загальноосвітню школу 1-3 ступеней №36, на це в міському бюджеті передбачено близько 30 мільйонів гривень. Можливо сума корегуватиметься. Але ми повинні відкрити її 1 вересня наступного року. Контроль виконання завдання покладено на першого заступника міського голови з питань соціального захисту та освіти Володимира Криленко.

Ми оцінюватимемо роботу заступників на основі виконаних доручень та завдань на їхніх звітах про діяльність на обійманих ними посадах. Скоріш за все перший звіт відбудеться через півроку з початку їх роботи.

Також в бюджеті передбачено 200 тисяч гривень на проектування інклюзивного ресурсного центру, таких повинно бути 4 центра. В наступному році ми повинні створити хоча б один центр.

Враховуючи питання щодо незадовільного стану пожежної системи в навчальних закладах міста, близько 20 мільйонів гривень буде виділено на обстеження та оновлення, встановлення протипожежного обладнання в закладах освіти міста.

Ми добиватимемося створення нового дитячого садка в мікрорайоні Північний. В бюджеті ми передбачили 3 мільйони гривень.

До того ж ми врахували всі освітні проекти, відсоток виконання яких більше 50-ти. До речі в місті дуже багато проектів, які знаходяться на 15, 20 відсотків реалізації. Наприклад, ремонти шкіл. Ми завершимо всі проекти, які починалися та не були завершені в Миколаївській спеціалізованій школі «Академія дитячої творчості» та два спортмайданчики в середніх загальноосвітніх школах 1-3 ступеней №61 та №3.

Харчоблок в школі №12 також буде відремонтовано. Та почнемо будувати стадіон на території шкільного закладу, на що передбачено в бюджеті 2 мільйони гривень», — розповіла Тетяна Казакова.

Крім того в міському бюджеті на 2018 рік передбачено виділення коштів на наступні питання:

— 18 мільйонів гривень на реконструкцію дитячого садочка в Інгульському районі;
— 1 мільйон 200 гривень — будівництво спортмайданчика в школі №15;
— 4 мільйони гривень — частковий ремонт школи №29;
— 10% від софінансування (проект на 36 мільйонів гривень) — ремонт корпусу та їдальні в школі №22.

Во время занятий рухнул потолок с люстрой в школе Корабельного района

 Питання медицини:

— 6,5 мільйонів гривень — ремонт травмпункту Лікарні швидкої медичної допомоги;
— 5 мільйонів гривень — ремонт сімейної амбулаторії в мікрорайоні Широка балка;
— 4,7 мільйонів гривень — ремонт сімейної амбулаторії по вулиці Чкалова;
— 11 мільйонів гривень — придбання амбулаторії в мікрорайоні Варварівка;
— 25 мільйонів гривень — придбання апаратів томографу.

«Депутати наполягають, щоб в місті були сучасні та нові амбулаторії. Зараз найважливіше для міста — це ефективна діагностика захворювань. Я згодна з депутатським корпусом, тому що ми їздимо лікуватися в інші міста України, але ж це неправильно. Ми маємо право лікуватися в своєму місті та довіряти лікарям. І я знаю, що в одній з миколаївських приватних лабораторій з гучною назвою аналізи не досліджуються, а результати просто пишуться від руки. Я, як мешканець цього міста, маю великий сумнів щодо правдивості та професійності таких медичних закладів. Я вважаю, що недобудова, яка розташована по вулиці Дзержинського, може бути використана для різних міських амбулаторій по поверхам будівлі… Від якості діагностики залежить все подальше лікування людини та її оздоровлення», — зазначила Тетяна Казакова.

 

[do_widget id=text-16]

 

Напомним, ранее мы писали: Троллейбусная линия, объездная дорога и велодорожка в Корабельном районе не запланированы в горбюджете на 2018 год

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Для такого района как наш это просто копейки. Работающие предприятия и супермаркеты должны тоже участвовать в содержании и развитии района.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button