Происшествия

СБУ затримала перекладача Гройсмана Єжова за шпигунство для Росії

20 грудня Служба безпеки України затримала чиновника Кабінету Міністрів України, якого підозрюють у співпраці зі спецслужбами Російської Федерації. Про це повідомляє кореспондент «Прямого» з місця події.

Кореспондент «Прямого» повідомила, що знімальна група опинилася на місці події випадково і намагалася з’ясувати, чому правоохоронці затримують людину. Виявилося, що в цей момент відбувалося затримання чиновника, якого підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами: правоохоронці затримали чиновника прямо на робочому місці, в Кабінеті міністрів. Затриманого в наручниках відвезли в СІЗО.

Джерело Українських Новин повідомляє, що СБУ затримала заступника керівника протоколу прем’єр-міністра України Станіслава Єжова. Раніше він працював у посольстві України в США, а також в Адміністрації Президента України. У протоколі він відповідав в тому числі за переклад зустрічей з іноземними делегаціями і часто сам здійснював переклад. З прем’єр-міністром України Гройсманом він почав працювати ще у Верховній Раді і разом з ним перейшов працювати в Кабінет Міністрів.

Подробиці операції кореспондент «Прямого» спробував дізнатися у Начальника департаменту контррозвідки СБУ Олексія Петрова.

«Зараз контррозвідкою СБУ була припинена незаконна діяльність одного з чиновників Кабінету міністрів України, який нами обґрунтовано підозрюється у співпраці з російськими спецслужбами», — прокоментував Петров.

— Прізвище можете назвати?

— На жаль, слідчий не може надати мені дозвіл видавати дані посадової особи. Однак хочу зазначити, що чиновник мав доступ до досить вузької інсайдерської інформації Кабінету міністрів. Він користувався повагою. Він дуже відповідально, сумлінно і творчо працював на російські спецслужби.

— Як вам вдалося його встановити?

— Була проведена оперативна робота, в ході якої ми зафіксували його незаконну діяльність, задокументували факт його співпраці. І, згідно з КПК, передали наші напрацьовані матеріали у слідчі органи.

— І які будуть подальші дії?

— Далі — процес. Далі будуть адвокати, далі, напевно, як завжди… продовження слід звинувачення, підозра, суд. Я дуже сподіваюся, що далі буде відповідний термін, цей чиновник, цей зрадник заслужив.

— А з якого департаменту?

— Ні, на жаль. Але хочу ще раз сказати, що він мав доступ до дуже вузької, специфічної інформації, службової інформації. Він працював як справжній шпигун. Однак він зрадник, він працював досить ініціативно, передавав інформацію, викрадав документи, підслуховував новини, шукав інформацію серед колег і справно передавав її російським спецслужбам, своїм кураторам, на яких він працював. Така справжня криса в окулярах.

Джерело: «Українські Новини»

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали:
Шпионские страсти: Фирташ ввязался в громкий коррупционный скандал в Германии

Читайте новини першими

Связанные статьи

6 комментариев

  1. Да там всех подряд надо вязать! Там если не шпион России так Моссад, ЦРУ, BND, Сигуранца, .... и даже остовов Фиджи. А то какого бы хрена мы так "счастливо" живем?

  2. Если эта галимка шпион то остальные представители власти диверсанты смертники потому как не один шпион не способен нанести столько вреда Украине как вышеупомянутые особи

    1. Magistr пише :" Если эта галимка шпион то остальные представители власти диверсанты смертники "

      Ваша іронія в даному разі не доречна . Нагадаю , дружина затриманого має російське громадянство . Наприклад в сусідній Румунії ( навіть за комуністичних часів ) , коли керівник нижчої ланки управління мав дружину - іноземку ( не кажучи вже про її іноземне громадянство) жодного кар'єрного росту такий керівник не мав . Тому нашій державі пора нарешті в цій сфері навести лад і закрити " шлюз" потрапляння до влади шпигунів та агентів впливу іноземних країн ( маю на увазі не лише Росію) .

      1. Так Саакашвили Ющенко Порошенко
        За одной партой сидели в центре подготовки президентов бывших республик СССР при ЦРУ
        А все при власти были или есть
        То что их надо гнать я согласен
        Но вслед за ними приходит другой выпускник ЦРУ и истребляет украинский народ пуще прежнего :)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button