Общество

У Корабельному районі військовослужбовці за підтримки програми НАТО отримали цивільні спеціальності

За підтримки програми НАТО українські військовослужбовці отримали цивільні спеціальності.

У навчальному центрі громадської організації «Ліга офіцерів» відбулася урочиста церемонія, присвячена випуску слухачів курсів перепідготовки військовослужбовців, які навчалися за напрямом «Менеджмент перевезень» у мікрорайоні Кульбакіне міста Миколаєва.

Про це повідомляє Адміністрація Корабельного району.

На тримісячних курсах, які проводив навчальний центр перепідготовки та соціальної адаптації за фінансової підтримки НАТО, навчалися й здобули нову спеціальність 23 військовослужбовці місцевого гарнізону.

Мета діяльності – підтримка в переході з військової до цивільної кар’єри військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань.

Студентами курсів стали військовослужбовці, які підлягають звільненню в найближчий рік, а також колишні військовослужбовці, що залишили лави ЗСУ протягом останніх трьох років. Частина студентів – це офіцери, що залишили лави ЗСУ 10 років тому, а потім були мобілізовані й залучені до АТО.

Ці курси забезпечили колишнім військовослужбовцям не тільки професійну перекваліфікацію. Слухачі курсів отримали корисну інформацію щодо механізмів створення власної справи, а також допомогу в працевлаштуванні.

Громадська організація «Ліга офіцерів» організовує та проводить навчання в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Черкаській, Чернігівській, Запорізькій та Донецькій областях України, своєю діяльністю охоплює понад 20 населених пунктів. Найбільш затребуваними видами підготовки є спеціальності, пов’язані з економічним блоком, передусім з менеджментом, логістикою та комп’ютерними технологіями.

Усього в рамках програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців за останні 10 років навчальним центром «Ліги офіцерів» перекваліфіковано на цивільні спеціальності 1703 особи, понад 1200 слухачам курсів надано допомогу в працевлаштуванні.

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали: «Кто не согласен – доказывайте позицию в окопе», – Турчинов предлагает увеличить денежное содержание военных

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button