Общество

Старшокласників у школі в Корабельному районі навчали перукарському мистецтву

Одним з напрямків діяльності Корабельного районного центру зайнятості є організація профорієнтаційної роботи з молоддю щодо орієнтації на вибір професій, актуальних на ринку праці.

З цією метою використовуються різноманітні форми роботи, в т.ч. інтерактивні, які надають змогу пізнавати безмежний світ професій.

В рамках проведення «Тижнів професійних майстер-класів», на базі Миколаївської загальноосвітньої школи №47, 11 грудня 2017 року була проведена презентація «Перукар (перукар-модельєр)» для учнів 10-11-х класів за участю майстра виробничого навчання Миколаївського професійного ліцею сфери послуг Карауш Ольги.

Карауш Ольга розповіла про ази перукарського мистецтва, новітні методи та стилі навчання під час семінарів, майстер-класів, — повідомляє Корабельний районний центр зайнятості.

 

«Перукар (перукар-модельєр) – це найпоширеніша та найдоступніша спеціалізація для початківців. Він не лише стриже, фарбує, сушить і завиває волосся, але й майстерно використовує машинку і фен, знає особливості хімічних розчинів фарб і їх біологічний вплив на людину. Він працює і з жінками, і з чоловіками, і з дітьми.

Перукар – це лікар людської душі. За допомогою гарної зачіски чи просто приємного спілкування у клієнтів піднімається настрій, підвищується самооцінка, з’являється впевненість в собі та відчуття привабливості. Саме тому основну увагу під час підготовки фахівців в ліцеї приділяють етиці, психології, гігієні та чистоті майстра та його робочого місця.

Шляхом майстер-класу Корабельний районний центр зайнятості та Миколаївський професійний ліцей сфери послуг надали можливість учням у свій перший робітничий урок доторкнутись до професії перукаря, спробувати своїми руками створити маленьке диво», — йдеться у повідомленні ЦЗ.

Нагадаємо, ми писали: Гарний вибір – прикордонна служба: у Корабельному районному центрі зайнятості розповіли про актуальну вакансію «кухар»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button