Общество

Пожежники провели тактико-спеціальні навчання на базі торгівельного центру «Корабельний»

11 грудня, співробітники Головного управління ДСНС України у Миколаївській області провели гарнізонні тактико-спеціальні навчання на базі торгівельного центру «Корабельний» (у ньому працюють супермаркети «Таврія В» і «Епіцентр»), розташованому на проспекті Богоявленському у Корабельному районі м. Миколаєва.

Метою навчань стало вивчення з особовим складом оперативно-тактичної характеристики об’єкту та набуття навичок гасіння умовної пожежі.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Функціональне призначення даного об’єкту полягає у здійсненні роздрібної та оптової торгівлі продовольчою та непродовольчою групами товарів. Його пожежну небезпеку становить значна кількість горючих матеріалів: дерев’яні пайоли, алкогольні напої, побутова та комп’ютерна техніка, холодильні камери, значна кількість паперу і синтетичних матеріалів в торгівельному залі.

За тактичним задумом навчань, внаслідок короткого замкнення електропроводки в приміщенні операторської виникла пожежа, створилася загроза розповсюдження полум’я на приміщення прийому товарів та торгівельний зал, автоматична система протипожежного захисту не спрацювала.

На момент прибуття першого підрозділу ДСНС площа пожежі склала 20 кв.м, в будівлі залишилося 5 працівників, які не могли самостійно вийти в безпечну зону.

Адміністрація та персонал об’єкту повідомили про пожежу за телефоном «101», провели евакуацію людей з приміщень, а також приступили до гасіння вогню первинними засобами пожежогасіння. Черговими караулами Державних пожежно-рятувальних частин, в першу чергу, організовано пошук людей, які залишились відрізаними від шляхів евакуації, після чого направлено сили та засоби на гасіння умовної пожежі. Розгорнуто роботу штабу.

 

Підсумовуючи, заступник начальника Головного управління ДСНС України у Миколаївській області з реагування на надзвичайні ситуації Михайло Гриб підкреслив: «Особовий склад та адміністрація торгівельного центру із поставленими завданнями впоралися, навчання пройшли на належному рівні і заслуговують на оцінку «задовільно» Загалом у навчаннях були задіяні 40 чоловік особового складу та 12 одиниць основної та спеціальної техніки підрозділів ДСНС».

Нагадаємо, ми писали:
Спасатели из ГПСЧ Корабельного р-на отработали учения по тушению пожара в супермаркете “Фуршет”

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button