Общество

Під час зустрічі з доктором історичних наук школярі дізналися цікаві факти з історії Корабельного району

Виховання молоді можливо через історичну пам’ять і патріотизм. Однак, самі історичні події не виховують, якщо їх підносити «сухо». Тому необхідно використовувати такі форми роботи, які формують у підлітків почуття гордості за свій народ, край, відданості, співчуття, честі й гідності.

У школі № 49 в рамках декади історії та права відбулася зустріч старшокласників з доктором історичних наук, професором, завідувачем кафедри історії МНУ імені В.О. Сухомлинського, Ніколаєвим Ігорем Євгеновичем.

Про це повідомляє прес-центр школи.

Ігор Євгенович познайомив учнів з історією виникнення і розвитку Богоявленська.

Діти дізналися цікаві факти, які підкреслили унікальність нашого району: про стародавні поселення людей на території сучасного Корабельного району; історію Богоявленського джерела; Вітольд-Гаммані; про видатних людей, які побували на цих землях і залишили свій слід; про випробування, які випали на долю жителів міста в суворі дні війни; про повоєнне життя міста та нашого району.

«Усі присутні з цікавістю слухали І.Є. Ніколаєва. Зустріч виявилася дуже корисною. Проведення таких зустрічей сприяє гармонійному розвитку особистості підростаючого покоління», — йдеться у повідомленні школи.

Нагадаємо, ми писали: Промовили клятву та побилися на шаблях: першокласників у Корабельному районі Миколаєва посвятили в козачата

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. похвально . Більше б таких зустрічей з істориками , можливо молодь більше поважала б свій район та місто в цілому .

    1. На одного такого доктора приходится 100 ворюг из района типа из Ника Тера и Ольвия. Никакой доктор не разбудит уважение у подростков которые видят как грабят страну и район и как Лохиновы лижут зады этим ворам.

  2. Знание истории необходимо для того , чтобы понимать настоящие и не делать ошибок в будущем .

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button