Общество

«Виповзання змій» з вогню, моделі сонячної системи, подив та захват... У школі Корабельного району відбувся день науки

В останній день минулого робочого тижня в школі № 47 відбувся день науки. Даний захід проводився з метою популяризації математичних та природничих наук.

Про це повідомляється на сайті управління освіти Миколаївської міськради.

Протягом декількох тижнів відбувалася підготовка до заходу. Свої теоретичні знання учні втілювали в прилади, моделі та досліди. Вони розробили свої проекти, отримали результат та захистили проекти під час проведення заходу. Даний захід спонукав учнів до пошукової діяльності. В школярів розвивалась мотивація та пізнавальні навички.

Вчитель біології Мацюта І.В. разом з учнями 10 класу продемонстрували досліди та запропонували охочим розглянути під мікроскопом будову окремих органів рослин. А захотіли подивитися всі, навіть батьки, які теж відвідали захід.

Юні хіміки 8-Б класу під керівництвом Саєнко С.А. зацікавили присутніх учнів надзвичайно видовищними дослідами – «виповзання змій» з вогню, надування повітряних кульок при взаємодії оцту з харчовою содою.

А учні 7 класу виготовили моделі молекул та кристалів відомих речовин.

Цікаві моделі сонячної системи виготовили учні 4, 5 класів. Використання сонячної енергії та екологічно безпечний транспорт показали учні 1,3 класів. Учень 3 класу запропонував машину-очищувач повітря, учень 1 класу – новий дизайн ліхтарика.

Учні 9, 10, 11 класів самостійно виготовили фізичні прилади та під керівництвом вчителя фізики Ісаєнко Н.І. продемонстрували їх роботу учням школи. Цікаво було спостерігати за дослідом явища дисперсії світла Ньютона, за роботою котушки Тесла, перетворювачем електромагнітних коливань в звукові, за механічними коливаннями кульок Ньютона, за дослідами теплових явищ, за умовами рівноваги важеля на прикладі горіння свічок та дослідом застосування електромагнітів при підйомі вантажів.

Головною особливістю наукового дня було те, що учні не лише спостерігали, а й самі брали участь в дослідах, дізнались про незвичайні властивості речовин, які щодня використовуються в побуті.

Захід сприяв залученню учнів до проведення науково-дослідної діяльності, збагатив їх знання з різних галузів освіти, дав можливість переконатися, що наука завжди поруч з нами, та запалив в очах іскринки цікавості, подиву та захвату.

Наука — це не лише формули, а й все те, що нас оточує.
В науці — сила, і в науці — слава,
Світ без науки не такий яскравий.
То лиш здається, що без неї краще жити,
Бо лиш вона все здатна пояснити!

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. А мой папа говорит что на уроках биологии  можно научиться как вырастить волшебную траву в домашних условиях

    Я буду учиться!

    Сережа Шмалевич 2 класс 48 школа

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button