Общество

Дух суперництва, нові знання і приємне спілкування: учні 4 закладів в Корабельному районі зустрілися на «Брейн-ринзі»

30 листопада педагогічний та учнівський колектив Державного навчального закладу «Вище професійне училище №7 м. Миколаїв» радо зустрічали гостей – учнів загальноосвітніх шкіл № 29, 40, 49 Корабельного району.

У колегіальній залі закладу відбулася  зимова серія гри «Брейн-ринг» в рамках реалізації спільного молодіжного проекту ДНЗ «ВПУ №7» і «ЗОШ Корабельного району «Співдружність у дії: нове оточення – нові можливості», мета якого — об’єднати молодь району та  міста спільними діями та  сприяти формуванню суспільно-активної особистості, її комунікативних якостей, самостійності у прийняті рішень, критичності та культури мислення.

Інтелектуальна гра «Брейн-ринг» – це не лише знання, які допомагають учням відшукати правильні рішення і сприяють професійному зростанню, а й відпочинок, де застосовуються інтерактивні технології, які служать способом створення між молодіжними колективами сприятливої атмосфери у спілкуванні, яка спрямована на особистісний підхід до навчання і відпочинку.

На початку заходу Людмила Григорівна Криницька, директор ДНЗ «ВПУ № 7 м. Миколаїв» привітала учнів та їх наставників, побажала перемоги, а також наголосила, що двері навчального закладу завжди відчинені для спільних цікавих проектів.

Змагання пройшли змістовно та насичено. Команди вирішували цікаві та нелегкі завдання, логічно вираховували відповіді, вибираючи з кількох варіантів єдиний правильний.

Незважаючи на дух суперництва, у залі панувала динамічна та дружня  атмосфера.

 

Поки члени журі  підраховували результати інтелектуальної гри, учням була запропонована брейн-кава, під час якої вони ділилися досвідом, обмінювались враженнями від гри.

Пам’ятний Кубок – Сови  виборола команда  учнів загальноосвітньої школи № 29.

Кожний учасник рингу був відзначений грамотою у номінації, яка була визначена організаторами заходу.

Із великим багажем нових знань та сувоєм незабутніх спогадів повернулись учні у свої навчальні заклади.

Дякуємо командам за гарну гру та бажаємо подальших творчих успіхів та інтелектуальних перемог!

Хочеться запевнити, що велика гра на цьому не закінчується. Вже у квітні 2018 року відбудеться весняна серія «Брейн-рингу», на яку знов будуть запрошені учні ЗОШ Корабельного району.

Наступним етапом реалізації проекту «Співдружність у дії: нове оточення – нові можливості» стане новорічне свято, яке відбудеться у Корабельному будинку культури. В концерті візьмуть участь учні Вищого професійного училища №7 та учні  усіх загальноосвітніх навчальних  закладів  Корабельного району.

[do_widget id=text-16]

 

Педагогічний колектив ДНЗ «ВПУ №7» та директори шкіл Славинська Людмила Михайлівна (ЗОШ 49), Грицюк Лариса Анатоліївна (ЗОШ 29), Липунова Тетяна Борисівна (ЗОШ 40) цілеспрямовано  підтримують громадську активність учнів, сприяють розвитку уміння самостійно організовувати своє життя, аргументовано і впевнено пояснювати ті чи інші рішення та вчинки. Кожна хвилина, вкладена учнями в ефективну громадську діяльність сьогодні, – це реальний результат завтрашнього дня, бо ж завтра починається сьогодні.

Сьогоднішній день вимагає від нас інтеграції та мобілізації внутрішніх ресурсів – зокрема, учнівського активу. Від внеску кожного з нас, освітян, залежить майбутнє, адже за кожним із нас стоять сотні  учнів.

Інноваційний шлях розвитку суспільства можна забезпечити, сформувавши покоління людей, які мислять і працюють по-новому. Звідси – значна увага до загального розвитку особистості, формування інформаційних і соціальних навичок; адаптація до норм, стандартів та основних положень європейського простору освіти; забезпечення соціального контексту освіти, що дасть можливість випускникам навчальних закладів формувати свою професійну кар’єру на принципах соціальної справедливості, відповідальності, загальнолюдських цінностей.

Валерія Анатоліївна Ничипоренко,
методист ДНЗ «Вище професійне училище №7 м. Миколаїв»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button