Общество

"Фантазерка на ім'я Астрід": школярі з Корабельного району побували у віртуальній мандрівці

«Фантазерка на ім’я Астрід» — так називалась віртуальна мандрівка, яка відбулася у бібліотеці для дітей №8 (по пр. Корабелів, 12). Мандрували читачі бібліотеки, учні 4-А класу Миколаївської школи №1 (вчитель — Наталія Чернега).

Про це повідомили в групі бібліотеки для дітей №8 у соцмережі facebook.

У листопаді виповнилось 110 років з Дня народження відомої швецької письменниці Астрід Ліндгрен. Про «маму» казки «Пеппі Довгапанчоха» і про країну, де вона народилась (Швецію), школярам розповідала провідний бібліотекар бібліотеки для дітей №8 міста Миколаєва Лілія Полковниченко.

Учні полинули у столицю Швеції Стокгольм, де жила і працювала Астрід Ліндгрен, дізнались про відомий у Сокгольмі дитячий музей «Юнібакен», про Меморіальну премію імені Астрід Ліндгрен, яку отримують за досягнення в літературі для дітей та юнацтва.

Роль Пеппі дісталась чудовій дівчинці Арині Коханевич, вона танцювала танець Пеппілоти, який дуже сподобався всім однокласникам, а іще Арина в образі Пеппі Довгапачохи була головною помічницею на заході.

https://www.facebook.com/100011432276510/videos/611050892619314/

 

Підготовлена книжкова виставка «Казки, які придумує саме життя» дуже зацікавила четверокласників, на ній були представлені твори письменниці «Малюк та Карлсон, який живе на даху», «Роні дочка розбійника», «Расмус бродяга», «Міо, мій Міо», «Пеппі Довгапанчоха» та інші.

Учні створили «Літературний ланцюжок героїв книг Астрід Ліндгрен», треба було відібрати із купи різних героїв книг та предметів тільки книжкових героїв Астрід Ліндгрен.

Другою частиною заходу був майстер-клас «Моя книга про дівчинку з помаранчовим волоссям».

 

Діти створили книги з стирчащими помаранчовими косичками та веселою посмішкою Пеппілоти.

 

А на завершенні учні отримали домашнє завдання: у своїх створених книгах діти повинні будуть написати, чим сподобалась їм улюблена героїня Астрід Ліндгрен — Пеппі.

Пеппілоту письменниця вигадала для своєї доньки, коли та хворіла… Чим подобається Пеппі, а чим ні? Для того, щоб дати відповіді на ці запитання, треба прочитати улюблену казку Шведської письменниці Астрід Ліндгрен «Пеппі Довгапанчоха», — стверджують в бібліотеці.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button