Происшествия

Трьох українських підлітків намагалися незаконно вивезти до Росії як донорів органів (відео)

Генпрокуратура викрила злочинну групу, яка завербувала трьох підлітків як донорів органів. Дітей мали вивезти до Москви, де і мала відбутися операція.

Зловмисники пообіцяли трьом дітям віком від 14, 15 та 16 років 30 тисяч доларів за операцію, розповів прокурор Київської області Дмитро Чібісов. При цьому, за словами прокурора, всі підлітки з благополучних сімей.

Організаторами злочинної схеми виявилися троє українців, «схильні до ведення асоціального способу життя, один з них, зокрема, знаходиться під слідством за грабіж». Вони повинні були отримати близько 200 тисяч доларів за підбір донорів і вивезення їх для проведення операції в РФ – вилучення 5% печінки.

Варто додати, що окрім дітей, зловмисники намагалися вивезти до Росії на незаконну трансплантацію органів у 32-річну жінку.

 

Разом з тим, Дмитро Чібісов не уточнив, з ким із Росії працювали фігуранти злочину, від кого надходило замовлення на підбір нелегальних донорів. Прокурор зазначив, що в даний час ще тривають слідчі дії.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України, — повідомляє 24tv.ua.

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. Ух, какие страсти! В Европе органы подороже будут. Зачем в Россию ехать, зря безвиз выскакали-то?

    1. Порошенко четко сказал, что безвиз нужен Украинцу чтобы попить кофе в Милане и сходить на балет в Вене.

      А органами торгуют в Украине на право и на лево после того как ВР разрешила сие действо.

      Авторы этой сенсационной новости даже не поняли что открыли еще одну уродливую сущность незалежной проамериканской гидности, это как надо ненавидеть себя и общество чтобы за деньги сознательно продавать себя на органы, это последствия нового европейского воспитания в школах и обществе.

      1. Мы не знаем мотивов этих ребят. Вполне возможно, что, продавая свои украинские органы, эти молодые украинские патриоты всего лишь хотели украинизировать  Россию. В таком случае, героям - слава!

        1. Гоям слава. ГОВОРИЛИ ж что осталось продавать только людей и землю.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button