Общество

"Відкат" декомунізації в Корабельному районі Миколаєва?

Про те, що в Корабельному районі Миколаєва на будинку № 315-А по проспекту Богоявленському (колишньому пр. Жовтневому) хтось щзамалював нову назву проспекту, написав на сторінці «ДЕкомунізація Миколаєва» у «Фейсбук» Георгій Савченко‎.

«Нову назву «проспект Богоявленський» замалювали, залишивши стару назву «проспект Жовтневий».

Номер будинку видно. Владі знайти власника цієї прибудови не проблема. Залишилось лише проявити волю і притягти його до відповідальності за пропаганду комуністичної символіки.

«Стаття 436-1. Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів

1. Виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України, крім випадків, передбачених частинами другою і третьою статті 4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки»,

— карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

2. Ті самі дії, вчинені особою, яка є представником влади, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, — караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої» — написав з цього приводу Георгій Савченко.

P.S. В той же час, місцеві мешканці повідомляють, що під краскою на цій стіні будинку — така сама стара назва, як і на табличці. Мовляв, просто влада ще не встигла всюди, де треба, поміняти таблички з адресами на нові.

Нагадаємо, раніше повідомлялося: Теперь в Корабельном будут улицы Океановская, Кобзарская, Святотроицкая, Национальной Гвардии… (Перечень переименований);

В Корабельном теперь не будет улиц Жукова, Ватутина, Ленинградской…

Читайте новини першими

Связанные статьи

9 комментариев

  1. Поймать такого самодеятельного художника и оштрафовать согласно статье закона . Желающих самовольничать резко уменьшится .

    1. Дыбилы эта натпись весит с 2012 года под закрашеным тоже самое там жывут граждани украины!!!!!

  2. Гриша, тебе нечем заняться? Бери веник и листья подметай. И что такой ярый охтивист не в военкомате?
    P.S. : ой прав был Лавров.

    1. Домашний активист. А это кстати отличная иде я закиашивать новые названия, пацаны красавцы

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button