Общество

Лавка Дружби, кольоровий туалет, веселкові штори... На "школу щастя" перетворили звичайну в Корабельному районі

Кожен із нас намагається знайти своє щастя протягом життя. Щастям людини являється щось особливе, тендітне, незабутнє. Для когось щастя подорожувати світом, для іншого підвищення на роботі, для деяких – зустрічі в сімейному колі, з друзями та з коханою людиною, для багатьох щастя це дружнє плече і розуміння того, що ти не один у цьому великому, складному, але від того не менш прекрасному світі. Поняття «щастя» різноманітне, кожен сам для себе обирає, що є для нього щастям.

Щастя – це те, до чого прагне кожен. Будь-яка людина, якщо їй задати питання, чи хоче вона бути щасливою, дасть відповідь – ТАК.

Саме тому директор Миколаївської школи № 29, розташованої в Корабельному районі, Лариса Грицюк разом з вчителями закладу впроваджує проект «Школа щастя», мета якого зробити кожну людину, яка відвідує школу, щасливішою і виховувати наших дітей в атмосфері добра, краси і гармонії.

Окрім значних змін у організації навчально-виховного процесу, введення на уроках вправ, направлених на формування інтегрального лідерства і ненасильницького спілкування, змінюється і зовнішнє оздоблення закладу. В школі встановлена ЛАВКА ДРУЖБИ, яка має велике значення для соціалізації всіх дітей у школі.

Під час святкового відкриття Лавки Дружби всім учням було повідомлене важливе значення цього предмету – знаходити друзів тим, кому самотньо і хто в цей день залишився без підтримки товаришів. Будь-яка дитина, яка хочете собі знайти друга, може присісти на Лавку і до неї обов’язково підсядуть ті, хто готовий підтримати, допомоги, а головне – товаришувати.

Є в школі і багато інших змін, які вже мали змогу оцінити учні і батьки школи. Докорінно змінився вигляд першого поверху школи. Кольоровий і привабливий, день за днем він зупиняє на собі захоплені погляди батьків і дітей. Чарівні яскраві осінні листочки коливаються, показуючи всю палітру добрих лагідних слів, з яких складається щастя. Доповнює веселкову композицію барвиста штора. Ії кольори утворюють веселковий міст через усе небо, і по ньому хочеться пробігтися, бо він неодмінно заведе у чарівну казку.

На одній із стін першого поверху знаходяться цитати відомих людей про щастя, які мотивують учнів не зупинятись на досягнутому, а впевнено йти до своєї мети, усвідомлювати, що кожен — сам творець свого щастя.

Змінився і зовнішній вигляд місця, в якому учні бувають кожного дня — туалету школи. Кольорові двері, стіни і батарея викликають посмішку і позитивний настрій навіть у найбільш стриманих відвідувачів. Не даремно кажуть, що щастя — кольорове, воно — веселе, дивовижне, радісне, прекрасне, захоплююче і піднесене! Воно наділяє людину силою і впевненістю у собі.

Окрім прекрасного настрою, яскраві кольори, якими сповнена школа, мають важливе терапевтичне значення для розвитку і становлення кожної дитини.

Ми живемо у барвистому світі, і оточуючі нас відтінки можуть не лише впливати на нашу зовнішність і настрій, але навіть на здоров’я.

[do_widget id=text-16]

 

На думку психофізіології, кожен з нас відчуває кольори на інтуїтивному рівні. Те, про що стародавні вчені тільки здогадувалися, сучасна медицина встановила абсолютно точно: той чи інший колір, діючи на райдужну оболонку ока, тим самим рефлекторно впливає і на життєдіяльність всіх наших органів, змінює фізіологічний фон людини, впливаючи на стан її нервової системи і викликаючи гормональні зміни в організмі.

Досить часто ми використовуємо колір для корекції власного настрою і поведінки, підсвідомо намагаючись додати до своєї вдачі те, чого йому не вистачає.

Жовтий — колір сонця і літа, додає оптимізму, відкритості, доброзичливості, креативності.

Червоний дає енергійність, комунікабельність, наполегливість, лідерські якості.

Рожевий додає чутливості до відтінків настрою інших людей, емоційності.

Білий робить помисли людини добрішими.

Синій додає уміння зберігати спокій і зібраність у будь-яких екстремальних ситуаціях.

Зелений колір – болезаспокійливий, впливає на нервову систему, знімаючи дратівливість, безсоння, втому, знижує кров’яний тиск і піднімає тонус.

В сучасному, швидкоплинному, урбанізованому світі з величезним потоком інформації, критичним є показник депресій, має місце загострення соціальних суперечностей, які обумовлюються індивідуальною психоемоційною неузгодженістю людей. На багатьох людей впливають кольори, що їх оточують. Сірі стіни будівель дуже пригнічують і втомлюють, адже ці кольори не є кольорами природного середовища, і вихід з складного становища лише один – робити наш навколишній простір кольоровим, переймаючи досвід європейських країн, які вже давно розфарбовують цілі будівлі, використовуючи кольори для покращення емоційного стану людей.

«Вчителі нашої школи щиро прагнуть і роблять все від себе залежне, щоб кожна дитина, тато, мама, бабуся, дідусь в нашій школі відчували себе щасливішими, адже наша школа – це родина, а для рідних — лише найкраще!», — підкреслює директорка навчального закладу Лариса Грицюк.

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. Было-бы всё прекрасно, если-бы в этой школе (как и во всех школах города) не собирали добровольно-принудительно с родителей денежные средства.
    С ведома директора.
    И если-бы в этой школе (как и в некоторых других) не числились "мертвые души".

  2. А обваленный потолок уже замазали или это "счастье" скоро упадет на голову кому-то, а может директору - Грицюк. Л.А. От лавки дружбы или батареи возле туалета качество образоваия в этой дыре лучше не станет. Хватит дурной, никому не нужной пиар-кампании.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button