Общество

Тепер в будь-якій районній адміністрації міста мешканці Миколаєва можуть отримати довідку про реєстрацію

З 1 листопада 2017 року мешканці Миколаєва можуть звертатися до будь-якої районної адміністрації міста або ЦНАПу для отримання довідки про реєстрацію місця перебування особи.

Слід зазначити, що раніше громадяни мали змогу звертатися в районні адміністрації тільки за адресою прописки, зараз є можливість отримати довідку без прив’язки до місця реєстрації.

Про це повідомив перший заступник директора ДНАПу Дмитро Лазарєв:

«На сьогоднішній день довідка передбачена законодавством України, це єдиний офіційний документ, який підтверджує реєстрацію адреси житла або місцезнаходження людини. Місцеві структури завжди вимагали форму №3 (довідка про стан родини), яка взагалі не передбачена законом України. Тоді для отримання форми №3 люди зверталися до паспортистів ЖЕКів…

Ми підключили всі районні адміністрації до Єдиного державного демографічного реєстру. Наприклад, якщо людина знаходиться в Корабельному районі, а прописана в Заводському, є можливість звернутися до адміністрації Корабельного району та отримати довідку про реєстрацію».

Про це повідомляє управління апарату Миколаївської міської ради.

Нагадаємо, ми писали:
Админуслуги теперь станут ближе для жителей Корабельного района (ВИДЕО)

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Двойная беготня за справками, центры дают справки, например для нового паспорта, но после того как, гражданин возьмёт справку в ЖЕКе (мало того что паспорта без прописки, а справка годна ровно месяц,, только и ходи за справками), в чём улучшение непонятно. А коммунальные службы, как требовали форму-3, так и требуют, и в субсидию и на пособие.....

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button