Общество

Медіа-урок, вікторина та навіть мультик чекали на школярів Корабельного району в дитячій бібліотеці

Діти часто ставлять дорослим багато різних запитань: «Що?», «Де?», «Як?», «Коли?, «Звідки?». Тоді на допомогу приходять різноманітні енциклопедії, словники та інші довідкові видання.

Саме тому 10 листопада у бібліотеці для дітей №8 (пр. Корабелів, 12), у відділі довідкових та інформаційних послуг відбувся медіа-урок інформаційної грамотності: «Довідкові видання — нам помічники щодня».

На цьому уроці були присутні учні 5-Б класу Миколаївської школи №1 ім. Олега Ольжича.

Спочатку провідний бібліотекар, Ігнатьева Альона Василівна, провела віртуальну екскурсію дивовижними бібліотеками світу, а згодом діти поринули у безмежний простір довідкових видань.

Бібліотекарі розкрили дітям поняття «словник», «довідник», «енциклопедія» та розповіли про їхні відмінності, пояснили основні принципи їх будови.

 

Крім того, діти взяли участь у пізнавальній вікторині, яка складалася з таких турів: «Довідковий марафон», «Спритний перекладач» та «Веселі ребуси».

Учні взяли активну участь у медіа-уроці та відповідали на запитання вікторини, самостійно працювали з енциклопедіями та дізналися багато цікавого для себе.

Наостанок заходу діти залюбки подивились веселий тематичний мультик. Усіх переповнювали позитивні емоції, а хтось навіть отримав символічний подаруночок на добру згадку про улюблену бібліотеку…

Бібліотекарі бібліотеки для дітей №8

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button