Общество

До 1 грудня всі школи повинні оприлюднити, звідки беруть гроші і куди витрачають

До 1 грудня 2017 року усі школи повинні оприлюднити інформацію про надходження та використання коштів. Це вимоги нового закону «Про освіту».

Про це розповіла український міністр освіти на науки Лілія Гриневич під час наради з обласними управліннями освіти.

За її словами, школи уже зараз зобов’язані оприлюднювати фінансову звітність щодо фінансових надходжень та витрат закладу, незалежно від того, чи йдеться про державні кошти, чи про благодійні внески батьків.

«Прозора фінансова звітність, по-перше, допоможе нам оцінити, скільки реально коштів зараз українське суспільство вкладає у шкільну освіту і яку частку складає цей тіньовий бюджет освіти, а, по-друге, нарешті дати нашим батькам прозору картину того, на що витрачаються їхні кошти», – сказала Лілія Гриневич.

Разом з керівниками обласних управлінь освіти Міністерство освіти на науки (МОН) вирішило, що часу до 1 грудня достатньо, щоб забезпечити виконання цієї норми закону.

[do_widget id=text-16]

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

7 комментариев

  1. Все правильно! А то освита в ступоре. И не платим этим школам не хрена, а они все еще существуют. Откуда у них деньги и сколько?

  2. ахаха , ето можно задать вопрос пинсионерам тоже ,откуда деньги берут чтобы выжить

  3. Что-то в самой эуропейской стране, на образование которой выделяются миллиарды, родители все несут и несут в школу деньги и насильно их пытаются сунуть в фонд школы.

  4. эвона как все просто, оказывается, было. надо было просто ножкой тупнуть и заявить - а ну рассказывайте все быстро. и как есть. агонь

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button