Общество

Героям, чия мужність стала запорукою нашого майбутнього, віддали шану у Корабельному районі Миколаєва

«Серце, замри! Це потрібно не мертвим, це потрібно живим!

73 роки віддаляє нас від визначної події — визволення України від нацистських загарбників, а сувора правда тієї війни залишається назавжди з нами як уособлення мужності, патріотизму, тяжкої братньої праці і вічної скорботи за тими, хто поклав на олтар перемоги найдорожче – життя. Минають дні, ідуть роки, життя листки перегортає, а нетлінна пам’ять на віки в душі ніколи не змовкає…», — такими словами сьогодні, 27 жовтня, розпочалось урочисте зібрання з нагоди 73-ої річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників (відзначається 28 жовтня) біля пам’ятника Воїну-визволителю у Корабельному районі Миколаєва.

Журналіст «Корабелів.Інфо» бачила, як збираються на урочистий захід місцеві мешканці.

У заході взяли участь співробітники державних установ, учні, вчителі та директора загальноосвітніх шкіл, військовослужбовці, керівники, працівники та ветерани підприємств Корабельного району (ДП «СК «Ольвія» та філії «Октябрьск» ДП «АМПУ, ООО «МСП «Ніка-Тера», Миколаївського відділення «САН ІнБев Україна» (колишнього пивзаводу «Янтар»), МТРЗ).

Керівництво «Морського спеціалізованого порту Ніка-Тера», наприклад, прибуло в особі першого заступника начальника порту Анатолія Дворника, радника начальника порту Сергія Трифонова і заступника начальника порту Анатолія Петрова. Їм роздали квіти:

«Святкуючи велике свято в житті кожного українця, ми віддаємо шану тим, хто поклав своє життя за свободу у Світовій війні, та тим, хто загинув, захищаючи зараз цілісність нашої держави на сході України під час антитерористичної операції — Героям, мужність і патріотизм яких стали запорукою нашого майбутнього. Вшануймо пам’ять героїв і вклонимося кожному із них за їх незвідане кохання, за їх життя, що втрачено на вік!» — промовила ведуча заходу.

Після звуків державного Гімна України пам’ять загиблих за її свободу синів вшанували хвилиною мовчання.

«Уважаемые ветераны, дорогие николаевцы! Сегодня мы собрались все, чтобы почтить память тех людей, которые много лет назад отдали свои жизни за освобождение нашей любимой и прекрасной, нашей родины Украины… Я хочу всем нам пожелать мира над нашей головой, чтобы мы всегда понимали и ценили то, что у нас есть, чтобы мы своими победами, своим трудом и уважением друг к другу достигали всех вершин… С праздником, дорогие друзья!» — привітав присутніх перший заступник голови адміністрації Корабельного району.

«Шановні ветерани, учасники АТО, гості, представники громадськості! 28 жовтня, 1944 рік – ця дата назавжди закарбується в наших серцях як День звільнення України від нацистських окупантів. Подвиг воїнів не підвладний часу, як і безмежна наша вдячність усім, хто захищав нашу батьківщину, виявив мужність та незламність духу. Цей вікопомний день уособлює героїзм, мужність, силу духу, ратну працю і вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійснених мрій і задумів.

Для нас – нащадків солдатів — найвищою життєвою істиною є вірність їх справі і громадянському обов’язку. Довічна шана і повага! Подвиг Ваш — безсмертний, пам’ять про живих і мертвих — нетлінна, вдячність народу — безмежна!

Бажаємо Вам міцного здоров’я, щастя і благополуччя, шани, ясного неба і віри у славне майбутнє нашого міста і нашої України. Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир, спокій, добро!» — з такими словами виступили учні школи №54.

Право першими покласти квіти до пам’ятника Воїну-визволителю було надано першому заступнику голови адміністрації Корабельного району Олександру Гвозденку, ветерану війни Ганні Іванченко та учням школи №54 Варварі Калинко та Владиславу Доровському.

[do_widget id=text-16]

 

 

За матеріалами Ярослави Шевчук

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Что же вы скорбите и разворовываете страну? А, доблестные Ника Тера бандос? Думаете ваши жалкие копейки скроют тот вред что вы наносите стране и лицемерная скорбь скроет ваше истинное лицо?Миллиардные прибыли и жалкие тысячи, как они смотрятся? Неужели все люди так глупы чтобы не понимать что вы зло и ворье? Или за хорошую подачку холопы готовы поддержать хозяев?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button