Происшествия

Під час бійки на Миколаївщині чоловікові відкусили мізинець

У селі Радсад Миколаївського району в ході бійки чоловікові відкусили палець. Обставини справи описані у вироку Миколаївського районного суду.

Так, 2 жовтня 2017 року судом першої інстанції було винесено вирок не працюючому, з середньо-технічною освітою, одруженому уродженцю м. Миколаєва.

Судом встановлено, що 01.01.2016 року в ранковий час, обвинувачений перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння біля кафе «Рубін», розташованого по вул. Миру в с. Радсад Миколаївського району Миколаївської області, вступив в словесний конфлікт з іншим чоловіком. В ході якого він, не втримавши рівновагу, впав на землю, потягнувши за собою потерпілого, де між ними виникла бійка. У ході бійки 5-й палець лівої кисті потерпілого потрапив до ротової порожнини обвинуваченного. Останній вкусив чоловіка за вище вказаний палець, чим спричинив тілесне ушкодження у вигляді рани 5-го пальця лівої кисті, перелому дистального відділу середньої фаланги цього ж пальця.

«Допитаний у судовому засіданні у якості обвинуваченого чоловік вину свою у вчиненому злочині не визнав і суду пояснив, що 01.01.2016 року в ранковий час він прийшов до сільського клубу забрати товариша. Там він побачив потерпілого з сином які сварилися, він зробив зауваження потерпілому. Після чого він разом з потерпілим впали на землю, як саме це сталося він не пам’ятає оскільки був в стані алкогольного сп’яніння. Чи кусав він потерпілого за палець не пам’ятає. Пам’ятає лиш те, що коли вони впали, потерпілий впав на нього з верху. Бійки не було, через хвилину вони піднялися та пішли до дому.

Потерпілий повідомив, що 01.01.2016 року він разом з дружиною пішли до клубу, де зустріли сина. Між ними відбулася розмова, в ході якої до них підійшов обвинувачений та почав встрявати в їх розмову. Він його проігнорував і збирався йти додому, але чоловік почав йому грубити та повалив його на землю. В результаті падіння він опинився зверху, а його ліва рука була у  під шиєю. Обвинувачений взяв його палець та почав кусати, він правою рукою почав розтискати йому зуби, після чого вони встали і пішли до дому. В лікарню він звернувся 04.01.2016 року», — йдеться у вироку.

Судом встановлено, що обвинувачений на обліку у лікаря нарколога і психіатра не перебуває, одружений, не працює, по місцю проживання характеризується задовільно, має постійне місце проживання та реєстрації.

Обставин, які пом’якшують покарання судом не встановлено.

Обставиною, яка обтяжує його покарання, є вчинення злочину у стані алкогольного сп’яніння.

З матеріалів справи вбачається, що потерпілим заявлено цивільний позов про стягнення з обвинуваченого матеріальної шкоди в сумі 892,44 грн. /витрати, понесені на лікування/, моральної шкоди в сумі 10000 грн. та витрат на правову допомогу в сумі 3000 грн.

Суд, виходячи з розміру заявлених вимог, вважає, що оцінка потерпілим завданої йому моральної шкоди у сумі 10000 грн. не відповідає вимогам розумності та справедливості. За таких обставин, суд вважає, що цивільний позов в частині стягнення моральної шкоди підлягає частковому задоволенню, у розмірі 3 000 грн.

Враховуючи наведене, суд ухвалив:

Перекваліфікувати дії підсудного  з ч.1ст. 122 КК України, як умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, на ст. 128 КК України, як необережне середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Обвинуваченого визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України та призначити йому покарання у вигляді 150-ти годин громадських робіт.

Цивільний позов потерпілого до обвинуваченого про стягнення матеріальної, моральної шкоди та витрат на правову допомогу — задовольнити частково.

Стягнути з обвинуваченого на користь потерпілого матеріальну шкоду в розмірі 892 (вісімсот дев’яносто дві) грн. 44 коп., моральну шкоду в розмірі 3000 (три тисяч) грн. 00 коп. та витрати на правову допомогу в розмірі 3000 (три тисячі) грн. 00 коп.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button